Petrolde Sert Hareket! Benzin Ne Olacak?

Suudi Arabistan petrolde üretim kesintisi olmayacağını, üretimi "dondurmaya" daha çok ülkenin katılacağından emin olduğunu belirtti. Petrol fiyatları Suudi Arabistan'dan gelen açıklamaların ardından yüzde 4 düştü. Petrol fiyatlarındaki harekete bağlı olarak sürekli değişen benzin fiyatlarının seyri izlenecek.

Petrolde Sert Hareket! Benzin Ne Olacak?
Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Al-Naimi önümüzdeki ay gerçekleştirilecek görüşmelerde üretimin şu anki seviyede dondurulmasına daha fazla ülkenin katılacağını umduğunu belirtirken, büyük petrol üreticileri tarafından yakın zamanda üretimde kesintiye gidilmesi gibi bir planın söz konusu olmadığını söyledi.

PETROL ARZI RAHATLAYACAK

Houston'da yıllık enerji konferansında konuşan Naimi, üretimin dondurulmasına dair artan destek ve güçlü talep ile petrolde son 10 yılın en düşük fiyatlarının görülmesine neden olan aşırı arzda rahatlama yaratacağını belirtti.

Dünyanın en güçlü petrol politikası yapıcılarından olan Naimi, "Üretimin dondurulması bir sürecin başlangıcıdır. Eğer bütün büyük üreticileri piyasaya ilave petrol eklememe görüşünde birleştirebilirsek şu anki yüksek stok vakitlice eriyecektir" dedi.

NAİMİ: BU BİR KESİNTİ DEĞİL

Naimi bunun yanında piyasaların bu anlaşmayı üretimde bir kesinti olarak algılamaması konusunda uyardı.

Soruları yanıtlayan Naimi, petrol kesintisinin neden olmayacağı hakkında "Bu işe yaramayacak çünkü pek fazla ülke bunu yerine getirmeyecektir" dedi.

Naimi, "Üretimi keseceklerini söyleseler bile kesmeyecekler. Üretimde kesinti konusunda vaktimizi boşa harcamaya gerek yok. Bu olmayacak" ifadelerini kullandı.

PETROL YÜZDE 4 DÜŞÜYOR

Petrol fiyatları Naimi'nin bu açıklamalarının ardından yüzde 4 değer kaybetti. İşlemciler ise üretimi rekor seviyelerdeyken dondurmanın piyasayı ne kadar destekleyeceği konusunda şüpheli.

Suudi Arabistan, Rusya, Venezuela ve Katar'ın bir hafta önce gerçekleştirdiği sürpriz toplantının ardından üretimin Ocak ayı seviyesinde dondurulması konusunda görüş birliğine varılırken, Naimi diğer ülkelerden de buna destek istedi.

Naimi, "Umuyorum ki Mart'ta bir toplantı daha olacak ve üretimi dondurma konusunda daha geniş bir anlaşma olacak" dedi.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.