Pide Fiyatları Değişmedi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Kahramanmaraş’ta katıldığı Türkiye Fırıncılar Federasyonu Yönetim, Denetim ve İstişare Kurulu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölge toplantısında pide fiyatlarının geçen yıla göre aynı olduğunu, bu yıl değişiklik göstermeyeceğini ifade etti.

Pide Fiyatları Değişmedi
Özel bir otelde düzenlenen toplantıda Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, konuşması sırasında mikrofon problemiyle karşılaştı. Yaşanan ses problemi nedeniyle kısa süren toplantı sonrası kapıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Balcı, pide fiyatlarında değişiklik olmadığını söyledi.

Balcı, “Ülke genelinde uygulanacak olan pide fiyatında bir değişiklik olmadığını ifade etmek istiyorum. Geçen yıl da pidenin kilogram fiyatı 6 liraydı. Bu yıl da kurulumuzda yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde, yapmış olduğumuz genelgeyle odalarımız maliyet hesaplarını yaparken kilogram fiyatını 6 liranın üzerinde olmayacak şekilde yapmalarını duyurduk.

Odalarımız esnaf odaları birliğine müracaat ederken pidenin kilogram fiyatı geçen yıl olduğu gibi 6 liranın üzerinde olmayacak kesinlikle. İllerde gram ve fiyat konusunda da farklılık olsa dahi bunu kilogram bazda ele aldığımızda 6 liranın üzerinde olmadığını ama altında olduğunu görebiliriz.

Yani geçen yıl Ankara ilinde 250 gram ekmek pide 1.5 liradan satılıyorsa bu yıl da Ankara ilinde 250 gram pide 1.5 liradan satılacak. Bu başka bir ilde 500-520 gramı 3 lira olabilir ama totalde baktığımızda kilogram fiyatı 6 liranın üzerinde değil.

Bu bir yıl içerisinde gelen farklara rağmen geçen yıl ile bu yıl arasında aynı fiyatın uygulanmasında fedakarlık gösteren fırıncı esnafımıza teşekkür etmek istiyorum. Yaklaşan mübarek Ramazan ayının hem esnafımız açısından, hem de milletimiz açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu mübarek Ramazan ayı inşallah ülkemizde şehitler için son olur. Başka şehitlerimiz gelmez. Hakkın rahmetine kavuşan şehitlerimize ben Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize, yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Ramazan PidesiPide Fiyatı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.