Sadece 2014 Yılında Kimse Ölmedi

Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) geçen yıl iş kazalarında 3 madenci hayatını kaybetti, 2 bin 122 kişi yaralandı.

Sadece 2014 Yılında Kimse Ölmedi
Geçen yıl sonu itibarıyla yer üstünde bin 838, yer altında 7 bin 119 olmak üzere 8 bin 957 işçinin çalıştığı TTK'ya bağlı müessese müdürlüklerinden Kozlu, Karadon, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk'taki maden ocaklarında bazı iş kazaları meydana geldi.

Göçük ile nakliyat, patlayıcı madde, makine, elektrik işleri ve malzeme taşınması sırasındaki kazalarda 2 bin 122 işçi yaralandı. Yaralanan madenciler, tedavi edildi.

Geçen yıl 10 Mart ve 2 Ekim'de Armutçuk, 11 Ağustos'ta Karadon müessese müdürlüklerinde birer işçi yaşamını yitirdi. Kozlu'da ise 29 Aralık'ta kalp krizi geçiren bir madenci öldü.

2015, EN AZ ÖLÜMLÜ İŞ KAZALARININ YAŞANDIĞI YILLARDAN

TTK'da 1941'den bu yana ölümlü kazanın meydana gelmediği tek yıl 2014 olarak kayıtlara geçti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci,  yaptığı açıklamada, TTK'nın kamu kuruluşu olduğunu ve iş kazalarının önlenmesine yönelik tespitlerinin bulunduğunu söyledi.

Soma faciasının ardından maden ocaklarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerince iş sağlığı ve güvenliği yönünden denetimlerin gerçekleştirildiğini ifade eden Demirci, şöyle konuştu:"Sendika ve TTK olarak hiçbir işçimizin iş kazalarında yaralanmamasını, hayatını kaybetmemesini ve burnunun kanamamasını istiyoruz.

SOMA VE ERMENEK'TEN SONRA DENETİMLER YAPILDI


Bu konuda sendika ve kurum olarak çalışmalarımız devam ediyor. 2014'te Soma ve Ermenek facialarından sonra iş müfettişleri maden ocaklarında iş sağlığı ve iş güvenliği yönünden denetimler gerçekleştirdi ancak kurumdaki işçi açıklarımız, iş kazalarını artıran sebeplerden biridir.

Yer altında çalışan işçi sayısı az olduğundan tahkimat ve arın ilerlemesi konularında sıkıntı yaşadıklarını belirten Demirci, bazen 2 işçinin yürütebileceği işi bir kişinin yapmak zorunda kaldığını dile getirdi.TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ın, iş sağlığı ve güvenliği yönünden gerekli önlemleri almaya çalıştığına dikkati çeken Demirci, "Kendisi hiçbir işçimizin burnunun kanamasını istemiyor.

TTK, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda oldukça uzmandır ancak madencilik kültürü ve bilgi birikimi bulunan kurumda zaman zaman kazalarla karşılaşılabiliniyor. Türkiye'nin madencilik sektöründe en güvenilir iş sahası TTK'dır. Bu konuda kimse tartışmaya giremez" dedi.

Kurumda 1941'den itibaren meydana gelen ölümlü iş kazaları şöyle:






Anahtar Kelimeler:
MadenciMadenKömürTtk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.