Mühendislik ve Danışmanlık alanında dünyada uzmanlığını kanıtlamış olan SEGULA Teknolojileri Grubu, Müşterilerinin ihtiyaç duyacağı her türlü arge ve mühendislik konularında anahtar teslimi çözümler sunuyor.

SEGULA Teknolojileri Türkiye Ülke Müdürü Ahmet AVCI ‘’ 75 kişilik profesyonel mühendislik ekibimizle 2015 yılının en hızlı büyüyen Mühendislik ve Danışmanlık şirketi olup, ticari olarak, Bursa-İstanbul-Ankara-Kocaeli-İzmir illerinde faaliyet göstermekteyiz’’ dedi.

Ahmet Bey Segula hakkında bilgi verir misiniz?

SEGULA Teknolojileri Grubu, dünyanın sayılı büyüklükte global Mühendislik firmalarından bir tanesi olup, Fransız merkezli olması sebebiyle de ağırlıklı olarak otomotiv, savunma, havacılık ve raylı taşımacılık sektörlerinde 30 yılı aşkın iş birlikteliğine sahip olup, globalleşmesi neticesinde Avrupa, Asya Pasifik, Amerika Kıtası’nda gelişmiş ve ülkemizin de içinde bulunduğu gelişmekte olan pazarlara girmiştir. Bugün, dünya çapında 10.000’e yakın çalışanı bulunup, her yıl ortalama 3.200 yeni kişiye iş imkanı sağlamaktadır.

 


Türkiye yapılanması nasıl oluştu?

Türkiye operasyonlarının geçmişi ise 2014 yılının başlarına dayanmaktadır. Henüz 2 yıllık genç bir firma olmamıza rağmen, Türkiye’de Ar-Ge Merkezi bulunan en büyük 3 otomotiv ve 2 savunma/havacılık firması ile güçlü ticari ilişkilerimiz bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük global otomotiv projelerinden bir tanesini yürütme anlaşması imzalamış olup, toplamda 3 şubesi ve 75 kişilik bir mühendislik ekibine sahip olup, gün geçtikçe de büyümektedir. Son iki yıldaki büyümeleri sırayla, 13 kat ve 5 kat olup, bundan sonraki yıllarda %100 büyüme sağlayarak, hizmet verdiğimiz sektörlerin güçlü, güvenilir ve global bir çözüm ortağı istemekteyiz.

Vizyonunuz ve faaliyet alanlarınızdan bahseder misiniz?

SEGULA Teknolojileri Grubu, vizyonunu rekabetçi inovasyon temeline kurmuş olup, faaliyetlerinde coğrafi-sektörel-müşterisel çeşitliliği esas almıştır. Bizler de bu vizyona paralel olarak, coğrafi (5 bölge), sektörel (otomotiv-savunma-havacılık-deniz ve raylı taşımacılık) ve müşteri çeşitliliğini esas almaktayız. Bugün, SEGULA Teknolojileri Türkiye, kara, hava ve deniz ulaşımında kullanılan bir çok ulaşım aracının tasarım, doğrulama, proje yönetimi, proses ve üretime yönelik katma değerli mühendislik faaliyetlerinden sorumlu olarak hizmet vermektedir. Hizmetlerimiz, sadece otomotiv değil, savunma, havacılık, raylı taşımacılık alanlarındaki tüm iş kollarında, kalite ve inovasyon temelinde hızlı-esnek-ekonomik mühendislik çözümleri oluşturmak olarak tanımlanabilir. Global bir firma olmasından dolayı, know-how transferi, global-lokal veya GLOKAL çözümler de üreterek, fikirden-ürüne neredeyse tüm alanlarda 360˚ hizmet vermekteyiz.


Sektörünüzü değerlendirmek gerekirse neler söylemek istersiniz?

Faaliyet gösterdiğimiz Mühendislik sektörünün kısa-orta vadede gelişeceğini ön görmekteyiz. Bu gelişimi, hem talep yani müşterilerimizin katma değerli mühendislik ihtiyaçlarının artması açısından, hem de arz yani ülkemizin nitelikli mühendislik insan kaynaklarına sahip olması açısından olumlu değerlendirebiliriz.




Yeni dönem için hedefleriniz nelerdir?

Segula Teknolojileri Türkiye olarak hedefimiz, mevcut müşterilerimize sunmuş olduğumuz kaliteli, inovatif ve rekabetçi global mühendislik hizmetlerimizi coğrafi-sektörel ve müşteri çeşitliliği açısından geliştirmek, faaliyet gösterdiğimiz alanlardaki sektörlere yeni bir soluk getirmek ve kalite çıtasını daha yükseğe çıkarmaktır. İhtiyaç duyduğumuz nitelikli mühendislik kaynağını yetiştirmek, yetenek ve tecrübe kazandırarak uluslararası arenada söz sahibi olmasını sağlamaktır. Orta vadeli hedeflerimizden bir tanesi de, nitelikli mühendislik hizmetlerimizi ihraç edebilmektir.

www.segula.com.tr 0216 498 75 00