S&P ABD'nin Büyüme Beklentilerini Düşürdü

S&P, ABD'nin bu yılki büyüme beklentisini yüzde 2,3'ten yüzde 2'ye, gelecek yılki tahminini 2,5’ten yüzde 2,4’e çekti.

S&P ABD'nin Büyüme Beklentilerini Düşürdü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) ABD'ye ilişkin büyüme beklentilerini 2016 için yüzde 2,3'ten yüzde 2'ye ve 2017 için yüzde 2,5’ten yüzde 2,4’e düşürdü.

Kuruluştan yapılan açıklamada, büyüme beklentilerindeki aşağı yönlü revizeye, İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılma (Brexit) kararıyla ABD piyasalarında yaşanan karışıklığın ülke ekonomisini olumsuz etkileyeceği gerekçesi gösterildi.

S&P, bu çerçevede mart ayında yüzde 2,3 olarak açıkladığı 2016 büyüme tahminini yüzde 2’ye çekerken, gelecek 12 ayda resesyona girilmesi olasılığını yüzde 15-20 aralığından yüzde 20-25 aralığına yükseltti.

Açıklamada, ayrıca ABD’nin 2017 büyüme beklentisinin yüzde 2,5’ten yüzde 2,4’e indirildiği kaydedilirken, S&P’nin ABD Başekonomisti Beth Ann Bovino’nun şu görüşlerine yer verildi:

Brexit’in etkilerinin ABD’nin Gayri Sayfi Yurtiçi Hasılasını baskılamasını bekliyoruz. Bu baskının, ilk çeyrekte beklentiden düşük gelen büyümeyle birleşmesi, bu ve gelecek yılki büyüme beklentimizi düşürmemize yol açtı."

Fed aralıkta faiz artırır


ABD Merkez Bankası Fed’in ekonomideki yavaşlama nedeniyle 6 ay kadar beklemede kalacağına vurgu yapılan açıklamada, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) aralık toplantısında 25 baz puanlık artırım yapılacağı öngörüsüne de yer verildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.