10 yıldır Türkiye'deki yatırımlarına hız veren ve bu doğrultuda 2013 yılında Kocaeli’nde Taysad Organize Bölgesinde her yönü ile örnek ve modern bir üretim tesisini faaliyete geçiren TaeguTec Türkiye, sektörün Türkiye'deki gelişimine öncülük ediyor.

Özel Takım İmalat alanı, modern ofis alanları, 100 kişilik seminer salonu olmak üzere toplamda yaklaşık 4000 m2 kapalı alanda faaliyet gösterdiklerini belirten şirketin Genel Müdürü Murat Ergin, TaeguTec' in 30.000 in üzerinde ürün çeşitliliğine sahip olduğunun altını çizdi.

Üretimde oluşturdukları üst kalite ve Müşteri odaklı bakış açısı ve geleneklere bağlı yenilikçi yönetim anlayışı ile TaeguTec Türkiye' nin sektörde farklı bir duruşu olduğunu belirten Genel Müdürü Murat Ergin ile TaeguTec Türkiye' nin yatırımlarını konuştuk



Murat Bey TaeguTec Türkiye spesifik bir üretiminiz var. Kurumunuz hakkında bilgi alabilir miyiz?
TaeguTec 1916 yılında Korea Tungsten adı ile Kore’de kuruldu. Yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi olan ve sektörüne dünya genelinde yatırımları olan bir kurum. 1998'de global bir şirket olan I.M.C. Grubu çatısı altına katılarak TaeguTec adını almıştır. Kurulduğu günden bu yana kesici takımlar konusunda, talaşlı imalat yapan firmalara standart ve özel kesici takım ürünleri ile mühendislik çözümleri sunmaktayız.

TaeguTec Türkiye olarak faaliyetlerimize 1999 yılında mümessil olarak başladık. Hızlı gelişimimize paralel olarak 2005 yılında TaeguTec Kore ile bir ortaklık gerçekleştirdik. Bu tarihten itibaren yatırımlarımızı hızlandırdık ve Kocaeli’nde Taysad Organize Bölgesinde bir fabrika yatırımı gerçekleştirdik



Ürünleriniz hangi sektörlerde kullanılıyor?
Havacılık, Otomotiv, Savunma Sanayi, Kalıpçılık, Rüzgâr Enerjisi, Demir Yolu vb. gibi teknolojinin içinde olan Sektörlere “Kesici Takımlar” ve mühendislik hizmeti vermekteyiz. Torna ve Freze gibi talaş kaldıran tezgâhların ihtiyacı olan kesici takımların hemen hemen hepsini üretiyoruz.
30.000’in üzerinde ürün çeşidinin içinde torna, freze, kesme-kanal, matkap uçları ve takımları, standart ve özel takımlar, rayba ve kılavuzlar, tutucu sistemleri, mikrobar, gun-drill gibi talaş kaldıran kesici takımlar bulunmaktadır.


TaeguTec Türkiye olarak nasıl bir operasyonel yapınız var?
Dünya genelinde 50 üzerinde ülkedeki TaeguTec ağının gücü ile Türkiye’de Kocaeli Merkez Tesisimiz, Bursa ve Konya şubelerimiz ve İstanbul Anadolu-Avrupa Bayilerimiz, Doğu Marmara Bayimiz, Adapazarı, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana bayilerimiz ile tüketicilerimizin ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap verebiliyoruz.



Markanızı farklı kılan dinamikler neler?

Bu sektöre hizmet eden ve yatırım yapan çok değerli firmalar var.Biz de onlardan birisiyiz. Fakat Yüksek ürün kalitemiz, Müşteri odaklı bakış açısı ve geleneklere bağlı yenilikçi yönetim anlayışı, güçlü stok ve hızlı lojistik servisimiz ile kurumumuz sektöründe fark yaratmayı başarıyor. 

Standart ürün tedarikini hızlı yapabilen bir kurum olmamızın yanında, özel takımlardaki teslim süresini kısaltmak için merkez tesisimizde de imalata başladık. Türkiye’de kendi alanında en modern ve teknolojik tesis olmamızın yanı sıra, imalat ekibimizin tecrübesi, dizayn kabiliyeti ve hızı en üst düzeyde. TaeguTec hammaddesini kullanarak imalat yapmamız, kalitemizin üst düzeyde ve sürekli olmasındaki en önemli etmen.


100 Ar-Ge Mühendisimiz ile 2000 in üzerinde yeni ürün geliştiriyoruz.

Şirket olarak Arge’ye büyük yatırım yapmaktayız. Kore' de bulunan Ar-Ge merkezimizde yüzün üzerinde mühendis çalışıyor. Bu merkezimizde her yıl 2000 in üzerinde yeni ürün geliştirip sektöre sunmaktayız. Bunun yanında Türkiye' deki imalat birimimiz de çok güçlü. Kore’deki know-how’ı geliştirmek için ürettiğimiz ürünlerde yaptığımız ve dizaynı %100 bize ait olan çalışmalarımız bulunuyor.

İmalatımız için yaptığımız yatırımda, kullandığımız 6 eksenli bileme tezgahlarını, kalite kontrol ekipmanlarımızı ve dizayn programımızı seçerken teknolojinin geldiği en üst seviye ürünleri seçiyoruz.

www.taegutec.com.tr
0850 201 69 00