Taksit sınırlaması 9'dan 12'ye çıkıyor

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben eğitim, mobilya ve beyaz eşyada kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sınırlamasının 9’dan 12’ye çıkarılmasının planlandığını söyledi.

Taksit sınırlaması 9'dan 12'ye çıkıyor
Mehmet Ali Akben, maliyeti düşük fonlara ulaşım açısından buralarda daha etkin bir çalışma yapılması ve KOBİ'lere iyi imkanlar sağlanması yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. Kredi kartı taksit sayısında sınırlamaya gittiklerini anımsatan Akben, burada önemli olan şeyin bireylerin borçlanmasını azaltmak ve burada oluşacak kaynağın KOBİ'lere transferini sağlamak olduğunu dile getirdi.

BUNDAN SONRA DA YAPACAĞIZ

"Gördüğümüz kadarıyla orada başarılı olundu" diyen Akben, buna benzer düzenlemeler ile KOBİ'lerin finansmana ulaşmasını sağlayacak tedbirler üzerindeki çalışmalarını bundan sonra da yapacaklarını sözlerine ekledi.

"KOBİ'ler için İslami Finans İmkanlarının Artırılması" konferansının açılışı dün TÜMSİAD TÜMEXPO programı ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Bankası Yönetici Direktörü ve Finans Direktörü (CFO) Bertrand Badre, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmed Muhammed Ali el-Medeni, Dünya Bankası Kıdemli Direktörü Gloria Grandolini ve TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan tarafından gerçekleştirildi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.