Tanınmış İş Adamı Uğurlandı

Cumhuriyet’le yaşıt ve Cumhuriyetin yetiştirdiği ilk İlaç Sanayii duayenleri içinde hayatta kalan son Eczacı ve Sanayici M.Adil Karaağaç’ın cenazesi, büyük bir seven ve sayan kitlesinin katılımı ile bugün Teşvikiye Cami'ninde kaldırılarak Zincirlikuyu Kabristanında toprağa verildi.

Tanınmış İş Adamı Uğurlandı
29 Ekim 1923 Konya doğumlu M.Adil Karaağaç, Atatürk’ün işbaşında olduğu 2. dönem Konya Milletvekili ve Kapu Camii İmam ve Hatibi Avukat Mustafa Feyzi Karaağaç'ın oğlu idi. Konya Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu.

İlk eczacılık hayatına Konya'da Halk Eczanesini açarak başladı. Sırası ile Konya Ecza deposunu kurdu. İlaç hammadde ve sağlık malzemeleri ithalatçılığı ve kendi adını aldığı ilaç ruhsatları ile ilaç üretimine adım attı.

Bilim İlaç Sanayii A.Ş. ortağı olarak genel müdürlük ve yönetim kurulu başkanlık görevini yürüttü. Bilim İlaç Sanayii’ni ülkenin önde gelen kurumlarından biri haline getirdi. Kopaş Kozmetik A.Ş.’yi kurdu. 1974'te Bilfar Holding A.Ş.'ni kurdu. 70 yıla yakın uğraş verdiği Türk ilaç ve kozmetik sektörünün önde gelen kuruluşlarının başkanlığını yaptı.

Türk Eczacıları Birliği kuruluşu ile 5. Bölge Eczacı Odası kurucu başkanı olarak 17 yıl görev yaptı. İlaç İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu üyeliğini uzun yıllar sürdürdü. Memleketi Konya’ya, M.Adil Karaağaç Anadolu Meslek Teknik Lisesi’ni armağan etti.

Türk İlaç ve Kozmetik Sanayii öncülerinden, yaşamını Cumhuriyet Türkiyesi’nin demokrasi, ekonomik kalkınma, eğitim ve çağdaşlaşma idealine adamış, hayırsever, mütevazi, beyefendi ve örnek aile babası, Gülseren Karaağaç’ın sevgili eşi, günümüz İlaç ve Kozmetik Sanayii üreticisi evlatları Kemal, Bülent ve Alp Karaağaç’ın babası M.Adil Karaağaç artık, sevenlerinin gönlünde yaşayacak.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.