Girişimci Türk Selçuk Akpınar ve ortaklarının açtığı The Bazaar İstanbul/Qatar ile Türk markalarının önünü açabilecek bir projeye imza attı.

Katar-Doha’da dünyanın en prestijli markalarının vitrini olan Pearl bölgesinde yer alan The Bazaar Istanbul Qatar, Türk markalarından oluşan ilk ve tek Türk alış veriş merkezi. The Bazaar İstanbul Kurucusu Selçuk Akpınar, yapımı tamamlanan projede Stant, kioks ve mağaza kiralamaların devam ettiğini belirti. 

Selçuk Bey The Bazaar İstanbul/Qatar hakkında bilgi verirmisiniz?

The Bazaar İstanbul/Qatar Katar-Doha da % 100 Türk alış veriş merkezidir. Çarşı İstanbul, Katarlı ve Türk girişimciler tarafından kurulmuş bir şirkettir. Proje toplam yüzölçümü 4 milyon metrekareyi aşan yapay adalar topluluğu olan The Pearl-Qatar’da yapıldı. Ülke sınırları içerisinde yabancı uyrukluların mülk sahiplenebileceği ilk nokta olma özelliği taşıyan The Pearl’ün önümüzdeki 1-2 yıllık sürede tamamlanması bekleniyor. Tam olarak tamamlandığında 18.831 konut ve 60.000 nüfusa ulaşacağı düşünülen bölge, 32 kilometreyi aşan kıyı şeridi ile Doha’nın en yeni çekim merkezi. Parsel 13’de bulunan çarşımız, toplam 4.000 m2 kiralanabilir alana sahip 30 adet dükkandan oluşuyor. Rezidanslardan direk girişi olan AVM mimarisi ve konumu ile ön plana çıkıyor.

Kurumlara vermiş olduğunuz hizmetler nelerdir?

Projede yer alan firmalara, Bazaar Istanbul olarak A’dan Z’ye şirket kurma, yapılandırma, pazarlama ve reklam, yasal ve resmi prosedürlerin çözümü, teşvik tedarik ve vergi avantajları konularında danışmanlık vermeyi taahhüt ediyoruz. Geniş, ferah ve yüksek tavanlı koridor ile hizmet alanları en güzide malzemeler ile bezenmiş ve oryantalizmi çağdaş tasarımla buluşturan AVM ’de 1.880 m2 alan kioks alanı olarak tasarlandı. Hazır giyimden züccaciye, mobilyadan Cafe-restoranlara, güzellik salonundan ayakkabı mağazasına birçok sektörden markaların yer aldığı AVM ‘de tüm markaların Türk menşeli olması koşulu var. İçinde Fuar alanı bulunan AVM’de yeterli sayıda otopark alanı olup, çok rahat ulaşılabilecek lokasyondadır. Çarşı’da şuanda yer alan markalarımız; Kiğılı, Karaca Home , Künefezade, Fitstyle , Şal Collection , Hacı Bekir Lokum , Big Mamas , LokmaN Lokma , Alenna Home Decor, Akdağlar , Bolçi Çikulata , Coffee Galata , Moonlight , Tesbih Kutusu , Bozbeyoğlu Süpermarket ,Icetanbul Dondurma , Brillant Bijuteri , Mavi Boncuk , Tadı Maraş , Tavuk&Tawook Restourant , Rose Sweet , Ottomans Gift, Home Life Mobilya, Star Oyun Park ve Hattat Şenol yatırımları ve hizmetleriyle büyük ilgi görüyor. AVM’nin içindeki iki adet büyük salonda çeşitli organizasyonlar, tanıtım etkinlikleri gibi faaliyetler gerçekleştirilecektir.”

“Türk yatırımcılarımızı davet ediyoruz.”

Selçuk Akpınar; “The Bazaar İstanbul ile Katar’ın yeni nesil AVM'si olmayı hedefliyoruz. Kiralamalarımız devem etmektedir. Türkiye’den markalarımızı aramızda görmekten ve birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz. Dünya’ya açılmak için Katar önemli bir adım. Markalarımızın bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz. Türk ve Katar devletinin Türk yatırımcılara sunduğu özel imkan ve teşvikler de global markalara önemli avantajlar sağlıyor. Bu avantajlardan yararlanmaları için Türk yatırımcılarımızı davet ediyoruz. Umuma mahsus pasaport sahibi olan türk vatandaşları’nın Katar’a 90 güne kadar gitmelerinde vize sorunu yoktur. Katar’a giderek avm’de yerini almak isteyen, Katar ile Türkiye arasında ticaret yapmak isteyenler bu konuda daha geniş bilgiyi bizden de alabilirler.” dedi.

http://tbiqatar.com/

Tel: 0555 052 18 17