THY 6. Kez 'En İyi' Ödülünü Aldı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 11 Temmuz tarihinde 6’ncı kez alacakları Avrupa’nın en iyi havayolu ödülüyle ilgili yaptığı açıklamada,"Türkiye’deki havacılığın aldığı ödül bu.Hepimizin ortak paydası” dedi

THY 6. Kez 'En İyi' Ödülünü Aldı
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Atatürk Havalimanı'nda yolcu ve personelle bayramlaştı. Aycı, yolcu işlemlerini yapan personeli THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün de aralarında bulunduğu yöneticilerle ziyaret ettikten sonra gazetecilerle bir araya geldi.

UÇAKLARIN DOLMASI BENİM İÇİN BÜYÜK ÖDÜL

Türk Hava Yolları’nın 6'ncı kez Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi ödülü alacak olmasından dolayı büyük gurur duyduklarını belirten Aycı, “Türkiye’deki havacılığın aldığı ödül bu hepimizin ortak paydası.Benim için en büyük ödül lokal yolcunun yeniden geri dönmesi ,yeniden hisse değerimin bu yolcunun geri dönüşüyle şirketin daha kar elde etmesi.

Yeniden Türkiye de turizmde otellerin dolması uçakların dolması havalimanlarının dolması benim için en büyük ödül bu.Hissedarların çalışanlarımın yolcularımın memnuniyeti ülkemizin memnuniyeti benim için daha önemli” dedi.

İLK HAVACILIK SPONSORU BİZ OLDUK


İlker Aycı gazetecilerin ‘Euro 2016’daki THY reklamlarının etkisinin reklam için ayırdığınız bütçenin kaç katını çıkardınız’ sorusunu, Aycı, “Çok katını çıkardık.Biz bu hesapları yaparken çok ince hesaplar yapıyoruz.UEFA bize imzalarken şunu demişti çok zorlu müzakare süreci sonrası buraya geldik dedi 55 yıllık kupa tarihinin ilk havacılık sponsorluğu” şeklinde cevaplandırdı.

RUMLARIN THY REKLAMLARINI YAYINLAMAMASIYLA İLGİLİ


Gazetecilerin “Rumlar Euro 2016'da Türk Hava Yolları'nın reklamlarını vermeyeceğini açıklaması ve THY bu konuda hakkını arayacak mı?” şeklindeki bir soruya Aycı şunları söyledi: “Önce raporlara bakacağız. Turnuva bitiminde bunları alacağız İlgili ajanslarımızdan.

Bizim bu konudaki sponsorluğumuzla bu söylenilen şeylerin(reklamlarının yayınlanmaması) gerçekten oldu mu olmadı ona bakacağız. Haklarımıza sözleşmelerimizi hukukçularımız inceleyecekler.Hukukçularımızın inceledikten sonra verecekleri mütalaalarda bu konuda bizim bir hak mağduriyetine uğradığımız söz konusu olursa bu konuda Dışişleri Bakanlımızla da temasa geçer onlarla da ülkenin uluslararası ilişkiler perspektifine bakarak şirketimizin hukukunu her alanda ve her yerde korumakla mükellefiz.Ben bu şirketin başındaki adam olarak şirketimin hukukunu ve bize yatırım yapanların hisselerinin değerlerini korumakla mükellefim.Nerede bir hak kaybı varsa onun peşindeyim” şeklinde cevapladı

Fenerbahçe erkek basketbol takımının Turkish Airlines Euroleague’de finalde kaybetmesine çok üzüldüğünü belirten Aycı THY olarak her zaman Fenerbahçe formasının içinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: "Fenerbahçe forması bize göre Türkiye’nin en değerli en önemli formalarından birisi, onur duyarız THY olarak her zaman Fenerbahçe’ nin formasının içinde olmaktan. Fenerbahçe ile sponsorluk anlaşmasını yenileyeceğiz.

HERKES İŞİNE DÖRT ELLE SARILDI

Atatürk Havalimanı’nın meydana gelen terör saldırısının ardından herkesin ortak çalışması kısa sürede uçuş trafiğine açıldığını hatırlatan Aycı, “Bütün ofislerimizde istasyon şefleri ile birlikte bütün havalimanlarında hazır haldeydiler. Dünyada hazır halde bekledi tüm arkadaşlarımız uçakların yönlendirmesi nereye olursa hemen hizmet vermesi adına herkes tüm istasyonda işlerinin başındaydı.

Türkiye yoluna güçlü şekilde devam ediyor.Pek çok ülkenin altından kalkamadığı altından da kalmayacağı ve kaldıramayacağı şeyleri Türkiye kaldırıyor.Sanırım bu da dostu da düşmanı da çok şaşırtıyor. Allah bin kere razı olsun da bizim milletimiz gibi özverili bir millet var.

Kardeşlerimiz arkadaşlarımız işe gelmeye işine dört elle sarılmaya herkes devam ediyor.Bu ülkede mayamız sağlam. Brüksel 12 gün havalimanını açamadı. Türkiye müzakereler konusunda ülke olarak çok önemli adımlar atıyor.Çok manidardır bu saldırının zamanlaması” diye konuştu.

2016’yı kapatırken de üçüncü ve son çeyrekte daha iyi rakamsal olarak daha iyi noktalarda olacaklarını ifade eden THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı konuşmasında şunları söyledi: ”Türkiye bunun içerisinden çıkacak bunun içerisinden çıkışın sonrasında Türkiye daha hızlı bir take off yaşayacak. Daha da hızlı büyüyecek.

Bu yıl ikinci çeyrekte de bilançomuzda bir miktar artışla birlikte artan bir efekt ve etki göreceksiniz. İlk çeyrekteki tablonun bir miktar daha arttığını göreceksiniz bu anlamdaki kötü etkinin ama ikinci çeyrek sonrası ve bütün bu yaşananlar sonrası toparlanma,diplomasi, yeniden turistlerin Türkiye’ye geliyor olmasıyla daha olumluya döneceğiz.2017’ye daha iyi gireceğimize düşünüyorum. 2016’yı kapatırken de üçüncü ve son çeyrekte daha iyi olacağımızı düşünüyorum.

ABD’NİN ÜÇTE BİRİNE EN AZ BİR KEZ ULAŞTIK


ABD uçuşları hakkında da bilgi veren Aycı, “ Yeni hatlar açıp ABD'de büyüyoruz.ABD'de transiti çalıştırmak için dünyanın en zengin pazarını burayla bağlayabilmek konusunda çalışıyoruz.Bunu başarmak içinde ABD'de bilinirliliğimizi artırmak istiyoruz.Reklamlar ve sponsorluklarla örneğin Super Bowl'da yer alarak ABD'nin üçte birine en az bir kere ulaştık. Televizyon izleyicisi olan kitlenin üçte birine en az bir sefer ulaşmış olduk" dedi.

PİLOTLARI YETİŞTİRECEĞİMİZ BİR MERKEZ OLACAK

Göreve geldiğiniz günlerde pilotları anlamak için uçuş dersleri alacağını belirten Aycı "Uçuş dersleri alacak mısınız?” şeklindeki bir soruya “Aydın Çıldır Havalimanı THY’nin önemli bir eğitim merkezidir. Pilotlarımızı yetiştireceğimiz bir merkez olacak.Ben arada çıkartırım PPL’i (Hususi Pilot Lisansı)” dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.