İstanbul Sancaktepe’ de 25 bin m2 arsa üzerine kurulu modern ve entegre fabrikasında son sistem teknolojilerle aylık 500 bin metre üretim gerçekleştiren şirket, uluslararası kalite standartlarına sahip ürünler üretiyor.

750 metre bir perde ile temellerini attığı Kaplan Brode’yi bir dünya markası haline getirmeyi başaran şirketin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin KAPLAN ‘’ İşletme parkurumuza bir yenisini daha ekledik. İran’da 14 bin m2 üzerine kurulu tesisimizde son teknoloji makine parkurumuz ile aylık 200 bin metre üretim gerçekleştiriyoruz, ilave yatırımlarımızla birlikte bu yıl bu kapasitemizi 400 bin metreye çıkartmış olacağız’’ dedi.



İş dünyasının örnek başarı öykülerinden birine sahip olan Hüseyin KAPLAN, sektöründe göstermiş olduğu başarıyı en üst seviyeye taşımak amacı ile yeni yaptıkları yatırımlarla dünyada adından söz ettirmeyi başardı. KAPLAN ‘’ Ürettiğiniz ürün ne olursa olsun kendi kendini satabilmeli’’ dedi.

Hüseyin Bey, Kaplan Brode sektöründe çok önemli bir marka. Şirketinize geçmeden önce, girişimcilere örnek bir başarı öykünüz var, sıfırdan bu günlere gelmeniz ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Ben aslen Sivas Zaralıyım. Anadolu insanının ortak kaderi olan gurbet hayatını daha küçük yaşlarda okumak için İstanbul’a gelerek yaşadım. Babam beni okusun diye yanına alarak İstanbul’a getirdi ve tek odalı bir evde İstanbul’da yaşamaya başladık. 1975’li yıllarda ortaokulu bitirdikten sonra bir pastanede bulaşıkçı olarak çalışmaya başladım. Fakat okuma ve yeni bir şeyler öğrenme isteğim hep canlı bir şekilde içimde devam ediyordu. 2 sene bulaşıkçı olarak çalıştıktan sonra Fatih Akşam Lisesine yazıldım, akşamları eğitim alırken gündüzleri ise çalışıyordum. Yorulmak nedir diye bilmiyordum. 1986 yılında 3500 dolar bir sermaye ile 750 metre bir perde ile şirketimin ilk temelini attım. Çok küçük bir adımdı fakat işimi büyüteceğime olan inancım ve güvenim tamdı. Kaliteye ve müşteri memnuniyetine önem verdik, hep nasıl daha kaliteli üretir ve müşteri memnuniyetini yüzde yüz sağlayabilirimin cevabını aradık. Halen de devam eden bu anlayışımız ile Kaplan Brode’yi ve ‘toliyent’ markamızı bir dünya markası haline getirmeyi başardık.



'' Türkiye'de 25 bin, İran'da 14 bin m2 alana kurulu 2 fabrikamız var''


Bugün Türkiye’de 25 bin m2 arsa üzerine kurulu 17 bin m2 kapalı modern ve entegre tesisimizde aylık 500 bin metre üretim gerçekleştiriyoruz. İran’da 14 bin m2 üzerine kurulu tesisimizde ise son teknoloji makine parkurumuz ile 200 bin metre aylık üretim yapmaktayız. Bu yıl bu kapasitemizi 400 bin metreye çıkartmayı planlıyoruz. Fabrikalarımızda alanında uzman yaklaşık 450 çalışanımızla üretime hızla devam etmekteyiz. Sektörümüzde başarılarla dolu 30 yılı geride bırakmanın bugün mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

''Perde ve tül de modayı oluşturan bir markayız''

Desen ve renk ev tekstilinde dekorasyonu tamamlayan en önemli unsurlardır. Biz dünya trendlerini yakından takip eden fakat kendi özgün tasarımları ile tüketicisine sunan bir kurumuz. Kopyacılıktan ziyade özgün olmayı ilke edindik. Markamıza özel çok zengin ve özel koleksiyonlarımız var.



Yurtdışı çalışmalarınızdan bahseder misiniz?


Ortadoğu, Rusya, Türkiye Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika’ya uzanan coğrafyada gerçekleştirdiğimiz ticaret hacmi ve uluslararası pazarlardaki güvenilir marka bilinirliğimizle Kaplan Brode olarak, ülkemizin tül perde ihracatının öncü firmalarından biri olmayı başardık.



Hedefleriniz nelerdir?

Geldiğimiz bu noktada her zaman daha iyisinin yapılabileceği bilinci ile yılların verdiği tecrübeyi, her gün gelişen teknolojiyi yakından takip ederek müşterilerimize en iyi hizmeti verme gayreti içerisindeyiz. Ar-Ge çalışmalarımıza hız vererek yeni model ve trend oluşturarak sektörde fark yaratmaya devam edeceğiz. Kaplan Brode olarak göstermiş olduğumuz bu başarıyı beraber çalıştığım kızlarımın devam ettirmesini ve kuşaktan kuşağa ilerlemesini arzu ediyorum.

www.kaplanbrode.com.tr 0216 620 90 10