Türkiye'deki Suriyelilerle İlgili Çarpıcı Rakam

Adana’ya, ülkelerinde devam eden iç savaştan kaçarak sığınan Suriyelilerle ilgili yapılan araştırmaya göre, sığınmacıların ortalama gıda harcamasının kişi başı günlük yaklaşık 3 lira olduğu belirtildi.

Türkiye'deki Suriyelilerle İlgili Çarpıcı Rakam
Merkez Seyhan İlçe Belediyesi tarafından 2 bin 800 Suriyeli ile yapılan görüşmenin ardından hazırlanan raporda, sığınmacıların yüzde 57’si yoksulluk, yüzde 31’i açlık sınırının altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.



Ayrıca yüzde 31’inde temel beslenme ürünleri (tüp, yağ, tuz) bulunmuyor. Geriye kalan yüzde 69’u ise yetersiz düzeyde. Sığınmacıların ortalama gıda harcaması kişi başı günlük 3 lirayı nadiren buluyor.

Düzenli süt ürünleri, peynir yoğurt yiyebilenlerin oranı yüzde 40 civarında. Yüzde 25’lik bir kısmı ise peynir yoğurttan tümden mahrum durumda.



Suriyeli sığınmacılar, Türkiye’de kiralık ve ucuz ev bulabildikleri şehir merkezlerini tercih ediyorlar.

Adana’da eski çarşı bölgesi hem kiraların ucuzluğu hem de alışkanlıklarına uygun olduğu için Kocavezir-Mestanzade-Meydan mahallelerinde yoğunlaşmalarına neden oluyor.




Anahtar Kelimeler:
AdanaSuriyeGIDA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.