"Türkiye Olimpiyatları Da Expo'yu Da Alacak"

6 ay açık olacak olan EXPO 2016 açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davut oğlu açıklamalarda bulundu.

"Türkiye Olimpiyatları Da Expo'yu Da Alacak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları

Sergi alanımızdaki her unsurun farklı anlam ve özellikleri var. Antalya zirvesi G20'nin en başarılı toplantısı olarak tarihe geçti. 22-23 Mayıs'ta düzenleyeceğimiz toplantı ile bunu zirveye taşıyacağız.

Bugün açılışını yaptığımız EXPO için çiçek ve çocuk temasını tercih ettik. Çocuklarla çiçekler arasındaki saflık ve masumiyet ilişkisi bu sergi için bizimde ilham kaynağımız oldu. Tabiat bize gelecek nesillerden emanet.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Sergimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan benim de şehrim olan Antalya'dayız.

27-29 Mayıs ayı içersinde en az gelişmiş ülkeler toplantısını Antalya'da gerçekleştireceğiz.

İnsanoğlu topraktandır ve yine toprağa dönecektir. Toprağa değer veren insan kendisine değer veriyor demektir.

Çevrenin ve iklimin bize Allah'tan emanet bizim de gelecek nesillere bırakacağımız emanet olacağını bilmemiz gerekiyor.

EXPO 53 katılımcı ülke ile global bir çevre şölenine dönüştü. Özgün projeler, çalışkan bir ekip ve cömer bir ödenek bizlerle birlikte oldu. EXPO'lar çok geniş kitlelere hitap etmektedir.

Katılımcı ülkeler için de kendilerini tanıtma fırsatı EXPO ile gerçekleşmektedir. Çocuk ve çiçek ne güzel bir tema. Çocuklarımızı birer çiçek gibi gelecek nesillere yetiştireceğiz. Burada 6 ay boyunca bio çeşitlilik gibi konular ele alınacak, çözüm yolları aranacak.

EXPO 2016 Antalya'da her ülke kendi bahçecilik kültürünü paylaşacak. Antalya'nın endemik bitkiler ile yıldızı giderek parlıyor. Antalya EXPO alanı, EXPO sonrasında da hizmet verecek.

Antalya çok köklü bir şehirdir. Buraya yolu düşen herkes kendisinden bir şey bulacaktır. Antalya Akdenizin ve Türkiye'nin bir göstergesidir.

Büyük medeniyetlerle dolu tarihimiz ve Cumhuriyetmiz ülkemizi güçlü kılıyor. Türkiye'nin demokrasisi milli iradeye dayanmaktadır.

Her canlının hukukunu korumak esastır. Çocuklarımızın hukukunu da koruyacağız, çiçeklerimizin de. Tabiatla uygun bir şekilde hayatımızı devam ettirmek gerekir. Bütün hedefimiz, huzurlu bir geleceği hep birlikte açmaktır.

Anahtar EXPO 2016'dır.

Dünya günlük çıkarları merkeze alan bir gözle bakmıyoruz. Çatışmalar, güç, doğal kaynakların kullanımı.. Ayrım gözetmeksizin aynı şekilde bakıyoruz. Türkiye insani onurun en güçlü savunucusudur. Üzülerek ifade ediyorum ki Türkiye insanlık onurunu korumakta yalnız bırakılmaktadır. Tek başımıza kalsak da bunu korumaya devam edeceğiz. Antalya 2016 EXPO'sunun ülkemiz, insanlık için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Bugüne kadar 3,5 milyar fidanı toprakla buluşturduk. 2003 yılında 21 milyon hektar olan orman varlığımızı 2015 yılı sonunda 22 milyon hektara çıkardık.Türkiye 12 bin bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

İklim değişikliği ve küresel ısınma konusunda dünya samimi davranmalı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.