Türkiye, Rusya İle Anlaştı!

Rus enerji devi Gazprom ile Türkiye’deki özel sektör doğalgaz ithalatçıları, doğalgaz fiyatında anlaştı. Ancak indirimli fiyat değişiyor.

Türkiye, Rusya İle Anlaştı!
Enerji kulislerinde, yüzde 10.25’lik indirimin kaldırıldığı, yeni tarifenin 1 Nisan’dan geçerli olacağı konuşuluyor. Böylece, Gazprom, doğalgaz tüketiminin en yoğun olduğu ocak-şubat-mart döneminde yüzde 10.25’lik indirimi devam ettirmiş oldu.

Gazprom, konuyla ilgili yaptığı açıklama, özel doğalgaz ithalatçısı şirketlerle anlaşmayı doğruladı. Açıklamada; Avrasya Gaz, Akfel, Batı Hattı, Kibar Enerji, Shell Enerji ve Enerco Enerji ile yapıcı görüşmeler yürütüldüğü belirtilerek, İçinde bulunduğumuz yıl için geçerli olacak doğalgaz fiyatı üzerinde anlaşmaya varıldı. Doğalgaz arzı halen sözleşmelerde belirtilen hacimlere uygun olarak sağlanıyor” denildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.