2017 yılında 50 milyon dolarlık yeni fabrika yatırım ile üretim hacmini katlayacak olan ASTOR A.Ş. Genel Müdürü Enver Geçgel; “Astor A.Ş. bugüne kadar büyük atılımlara imza attı ve atmaya da devam ediyor. Şu anda dünyada dağıtım transformatörleri üretim kapasitesi ile ilk 5’de olan firmamız seri üretim tekniği ile günde 70-80 adet, aylık toplam 1500-2000 adet dağıtım trafosu üretim kapasitesine sahip. Gelecek sene yeni fabrikamızın devreye girmesi ile birlikte üretim kapasitemiz çok daha üst seviyelere ulaşacak. Bu birikimi ülkemizin hizmetine sunmaktan her zaman büyük mutluluk duyuyoruz. Bizim firma olarak amacımız hem ülkemizde bulunan projelerde yer alarak onların başarısına destek olmak, hem de ülkemizin ihracat rakamlarına katkı sağlayarak 2023 hedeflerine hep birlikte ulaşmak” dedi.



TCDD’YE 26, TEİAŞ’A 24 ADET 154 KV TRANSFORMATÖR
Ülke içerisinde birçok önemli endüstri kuruluşu ile çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Enver Geçgel: “ASTOR olarak enerji kaynaklarını verimli ve çevreye duyarlı şekilde değerlendirip ülke ve dünya refahına en yüksek katkıyı sağlayabilmek amacı ile yatırımlarımızı gün geçtikçe arttırıyoruz. TEİAŞ’ın Toplam 24 adet 62,5 MVA ve 100 MVA 154/3,6kV güç transformatörü ve yedeklerinin temini için bir çok global firma ile girdiğimiz ihaleyi kazandık. Bunun yanı sıra ülkemizin ulaşım sistemlerinde yaşanılan devrime büyük katkı sağlayan Ankara – Sivas arası yüksek hızlı tren projesine de 25 MVA 154/27,5 kV tek faz yerli üretim olan 26 adet güç transformatörümüz ile dâhil olduk” diye konuştu.



ALANININ İLK KAYNAK ROBOTUNU ASTOR GELİŞTİRDİ
Bünyesinde bulunan Astor Ar-Ge merkezinin kendileri için büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Geçgel, Ar- Ge merkezleri tarafından tasarlanan alanının ilk kaynak robotunu kullanmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Geçgel: Robotların çalışmalarını, kendi bünyemizde bulunan ve birçok başarılı projeye imza atan Ar-Ge ekibimiz gerçekleştirdi. TÜBİTAK tarafından desteklenen ve başarı ile sonuçlanan ar-ge projemiz sonucunda firmamız yeni robot sistemlerini de kendi imkânları ile üretime dâhil etti” dedi. 



20 MİLYON kWh ENERJİLİK GES SANTİRALİ
Yaptıkları tüm yatırımların ve çalışmaların elektrik enerjisi üzerine olduğunu belirten Geçgel;“Enerjiyi üretirken ve kullanırken en dikkat ettiğimiz noktalardan biri de gelecek nesillere bu dünyayı en gelişmiş ve en az tahrip edilmiş şekilde bırakmak. Bu nedenle bir yandan Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verirken diğer yandan da yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Güneş bakımından zenginliği üst seviyelerde Şanlıurfa’ya 10,23 MWp kurulu güce sahip bölgenin en büyük Güneş Enerji Santrali ‘GES URFA’yı kurduk. GES URFA’dan yıllık yaklaşık 20 milyon kWh enerji üretilmesini bekliyoruz. Bu üretim miktarı yılda tahmini 10 milyon kg karbondioksitin doğaya salınımını engelleyecek. Ayrıca, GES yatırımlarımızı devam ettirmek ve kısa vade de 30 MW kurulu güce ulaşmak hedefimiz. Santralimiz bugün enerjiyi, çevreyi kirletmeden üretiyor ve ülkemizin hizmetine sunuyor” açıklamalarında bulundu.



MALEZYA’DA BİR İLK GERÇEKLEŞECEK
Afrika ve Uzakdoğu başta olmak üzere dünyanın 58 ülkesine yüzde yüz yerli üretim trafo ve transformatör temin eden ASTOR AŞ, Malezya da kazandığı ihale ile dikkat çekti. Özellikle Malezya gibi Türk firmaları için fazla bilinmeyen bir piyasaya girmenin kendileri için çok ayrı bir önemi olduğunu belirten ASTOR AŞ Genel Müdürü Enver GEÇGEL, “Malezya’dan 34 MVA ve 120 MVA – 300 kV trafo ihalesi aldık. Bu ülkemiz ve firmamız için çok önemli bir başarı. Malezya bize güvenerek enerji iletiminde yer vermesi bizleri ayrıca gururlandırdı.”