Ulaştırma Bakanlığı'ndan HGS İçin Vida Uyarısı

Son dönemde kesilen HGS ve radar cezaları vatandaşı isyan ettirdi Bu cezalardan en çok konuşulanı ise köyünden çıkmayan bir vatandaşın traktörüne kesilen 6 bin 652 liralık cezaydı Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri sıfırın ortasına vida konduğu zaman bunun 8 olarak okunduğunu ve yanlış plakaya ceza gidebildiğini ifade ettiler.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan HGS İçin Vida Uyarısı
Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, çitçinin itirazının dikkate alındığını belirtirken, Asıl geçişi yapan plakada sıfırın ortasına vida gelmiş Dolayısıyla sekiz olmuş. Böylece ceza gerçek araç sahibi yerine, Nevşehir'deki traktör sahibi çiftçiye gitmiş bilgisini verdiler Nevşehir'in Gülşehir ve Sivas'ın Şarkışla ilçelerinde yaşayan iki çiftçiye, traktörleriyle Hızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası gönderildi.

OGS VE HGS’deki yüzde 20 indirim de kalktı

Gülşehir'e bağlı Ovaören köyünde çiftçilik yapan Ali İhsan Güngör (59) tarlada kullandığı 1982 model 38 LP 644 plakalı traktörüne, İstanbul ve Ankara'da HGS'yi ihlal ettiği gerekçesiyle 6 bin 652 lira ceza gönderilmesinin şokunu yaşadığını söyledi.

1 yılda 10 milyon araca kesilen HGS cezaları Meclis gündemine taşındı

TRAKTÖRÜ SADECE KÖYÜMDE KULLANABİLİYORUM

Kendisine ait evde zor şartlar altında geçimini sağladığını belirten Güngör, traktörünün eski model olması nedeniyle sadece köyünde kullanabildiğini ve köy dışına çıkmadığını belirtti Cezaların kendisine posta yoluyla ulaştırıldığını aktaran Güngör, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Ankara Kazan bölgesi girişlerinden geçişler nedeniyle ceza gelmiş Olayın araştırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundum dedi.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fatih Ergin 8 yıl önce

Biz delimiyiz kufur edelim bide onun için cezamı gelsin siz benim 6000 tl cezamı derdine düşmüşüm