Paradox’un 15. kuruluş yıldönümü konferansında 120 uluslararası distribütör arasından birinci seçilerek ‘’En büyük gelişme ve başarı’’ ödülüne layık görülen Videofon Güvenlik Teknolojileri CEO’su Mehmet Kahramanoğlu, uzun yıllar boyunca elektronik sektöründe ve uluslararası ticaret hayatında edinmiş olduğu birikim ve tecrübelerini, birçok ünlü yabancı markanın temsilciliğini, ithalatını ve distribütörlüğünü yaparak sürdürüyor.

Elektronik sektöründe 42. yılını, güvenlik sektöründe ise 22. yılını geride bırakmanın mutluluğunu yaşayan Mehmet Kahramanoğlu taklitten öte kendi teknolojisini üreten ve geliştiren global şirketleri temsil ediyoruz dedi.

Videofon Güvenlik Teknolojileri CEO’su Mehmet Kahramanoğlu ile elektronik güvenlik sistemlerinde yeni teknolojileri ve sektörü konuştuk.

■■Videofon’un kurumsal geçmişi hakkında bilgi verir misiniz?
Kuruluşumuzdan itibaren dış ticarette global markaların temsilciliğini ve distribütörlüğünü yapıyoruz. Son 20 yılı aşkın bir süredir de elektronik güvenlik cihazları üzerine yoğunlaştık. Ana faaliyet alanlarımız CCTV, Hırsız ve Yangın İhbar, Bina Otomasyon, Geçiş Kontrol, Çevre Güvenlik ve Video Intercom Sistemleridir. Hırsız ihbar sistemleri konusunda yaklaşık 15 yıldır Kanada menşeli Paradox firmasının Türkiye tek temsilcisiyiz. CCTV yani kayıt ve gözlem konusunda belli başlı global firmaların distribütörlükleri var. Bina kapı girişlerinin görüntülü ve sesli kontrol sistemlerini ise kendi markamızla yurt dışında ürettiriyoruz.

■■Yeni ürünler hakkında bilgi alabilir miyiz?
Hırsız ihbar sistemlerimizde artık sadece hareketi algılamasının yanında video olarak görüntü teyitleri geldi. Bunların sayesinde akıllı telefonlarınıza o bölgenin görüntüsü geliyor. Aynı zamanda basit otomasyon sistemler sayesinde klimanızı, kombinizi, bahçe sulama siteminizi veya diğer elektrikli cihazlarınızı eve gelmeden çalıştırabiliyorsunuz. Telefon hattı, GSM, GPRS, SMS, internet, e-mail gibi iletişim araçları ile sistemler size alarm, arıza, giriş, çıkış v.s. gibi her türlü bilgiyi ulaştırabilmekte, sizinle haberleşmekte veya sizin sisteminizle aynı şekilde irtibat kurarak kullanma, gözleme, programlama gibi her türlü işlemi yapabilmenize olanak sağlamaktadır. Gözlem ve kayıt sistemlerinde çok daha kaliteli ve uzun kayıt süreli sistemler geldi. Gece ve gündüz izleme kaliteleri gelişti. Ayrıca akıllı yazılımların sağladığı kolaylıklar oluştu.

■■Çeşitli ödül ve başarılarınız var bunlardan biraz bahseder misiniz?
Yaklaşık 10 senedir Şişli Kurumlar Vergisi sıralamasında muhtelif yıllarda ilk 10 diğer yıllarda ilk 20 içersindeyiz. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından “En Seçkin Mükellefler’’ belgesine layık görüldük. Kanada’nın Montreal şehrinde düzenlenen Paradox’un 15. kuruluş yıldönümü konferansında 120 uluslararası distribütör arasından birinci seçilerek ‘’En büyük gelişme ve başarı’’ ödülüne layık görüldük ve aynı zamanda ‘’Paradox Top 5’’ Onur Belgesi ile ödüllendirildik. Yine Paradox 25. Yılı için bir etkinlik düzenlemeyi planladı. Bunun üzerine biz de etkinliğin Türkiye’de yapılmasını önerdik. Bu önerimizi kabul ettiler ve ortaklaşa gerçekleştirilen çalışma neticesinde Paradox’un 25. yıl etkinliğini Antalya’da gerçekleştirdik. 5 gün süren konferansa tüm dünyadan distribütörler ve Paradox’un üst düzey yöneticileri katıldı. Gerçekleştirilen bu etkinliğin sektörün yanı sıra, ülkemizin tanıtımı açısından da oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum.

EĞİTİME ÇOK YATIRIM YAPIYORUZ
İş ortaklarımız ve bayilerimiz üzerinde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Onlara sadece ürün tedariki değil sürekli eğitim ve teknik destek hizmetleri veriyoruz. Kendi binamızda eğitim salonumuz var. Her cumartesi belirli gruplara eğitimler veriyoruz. Büyük gruplar için bazı eğitim ve seminerlerimizi otellerde yapıyoruz. Yani sürekli olarak bayilerimize hem teknik anlamda hem de satış anlamında eğitimlerimiz var. Ayrıca iş ortaklarımızın sahaya çıkacak teknik elemanlarının sertifikalarını veriyoruz. Milli Eğitime bağlı okullarla hem seminer hem de ortak çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle, işimizin satıştan sonra başladığı bilinci ile hareket ediyor ve bu nedenle müşteri memnuniyetini çok önemsiyoruz. Bayilerimize teknik, pazarlama ve satış anlamında destek veriyor, bayi eğitimine ciddi anlamda zaman ayırıyoruz.


Sektörde yasal mevzuat eksik

Sektörümüzde güvenlik sistemlerini kuran şirketlerle ilgili bir yasal mevzuat eksikliği var. Sertifikasyon ve kontrol sistemi yeterli değil. Her önüne gelenin bu işi yapamaması lazım. GESİDER diye bir derneğimiz var. Yasal eksikliklerin düzenlenmesi için çalışmalar yapıyor. Ama tabi yavaş ilerliyor. Bir de mesela güvenlik kameralarında ÖTV var. Bu bir lüks ihtiyaç değil güvenlik amaçlı kullanılıyor. Güvenlik kamera ve kayıt cihazlarından ÖTV’nin kaldırılması gerekir.