14 ülkede 17 fabrikası ile Terraco uluslararası bir dev

1980 yılında İsviçre’ de faaliyetlerine başlayan Terraco geride bıraktığı 35 yılda sektöründe bir Dünya markası olmayı başardı. Dünya’nın 14 farklı ülkesinde 17 fabrikasında ürettiği ürünleri Dünya’nın birçok ülkesine veren şirket, gerçekleştirdiği ilklerle sektörünün yenilikçi markası olarak lider konumda.

14 ülkede 17 fabrikası ile Terraco uluslararası bir dev
 Uluslararası kalite standarlarına sahip çevreci ürünleri ile yapı sektörünün vazgeçilmez markası Terraco, uluslararası marka olma yolunda 1988 yılında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde Türkiye fabrikasını faaliyete geçirdi. Kısa sürede inşaat sektörünün tercih listesinde ilk sırada yer almayı başaran Terraco, dış cephe boya ve kaplamaları, iç cephe boyaları, dekorasyon boya ve macunları, akrilik esaslı kullanıma hazır iç ve dış cephe macunları gibi 100’den fazla ürün grubu ile sektörüne kalite ve hizmet odaklı çözüm sunuyor.

Terraco Türkiye; İrlanda merkezli Ar&Ge gücü ve İskandinav teknolojisinden oluşan modern üretim tesisi ile kısa süre de Terraco Grubu’nun ikinci en büyük üretim merkezi olmayı başardığını belirten Terraco Türkiye Genel Müdürü Bulut Uzun, 5 yıllık gelişim planı içerisinde, yatırımlarını arttırarak yüzde 400 büyüme oranına ulaşacaklarını belirtti. Bu kapsamda yatırım çalışmalarını hızlandırdıklarını ve kapasite arttırmı için yeni sistemler ve teknolojiler kurduklarını beliren Genel Müdür Bulut Uzun ile TerracoTürkiye’nin ulusal ve uluslar arası pazardaki çalışmalarını ve hedeflerini konuştuk.

Yaklaşık 28 yıldır Türkiye’ de Eskişehir

■ Terraco yenilikçi bir kurum. Yeni ürünler ile insanları şaşırtıyor ve maaliyet avantajı sağlıyorsunuz. Biraz bunlardan bahseder misiniz?

Terraco çok değişik ürünleri olan bir marka. İnsanlar projelerinde farklı ürünler kullanarak projelerini renklendirmek, canlandırmak istiyor. Ama tabi bunlar maliyetleri çok arttırıyor. Biz hem ekonomik hem de istenilen estetiği kazandıracak ürünler üretmeye çalışıyoruz.
Mesela görünürde ahşap görüntüsü olan ürünler üretiyoruz. Bu konuda ürettiğimiz superwood ürünümüzü ahşaptan ayırmanız mümkün değil. Aynı görüntüyü uygun fiyata sağlatarak sektöre kazanım sağlatıyoruz. Bu ürünümüz ile yılın inovasyonu ödülünü aldık.


Hedefimiz her sene en az dört tane cephe kaplama ile ilgili olarak yeni ürün üretmeyi hedefliyoruz. Terraco üretim kapasitesi ve ürün çeşitliliği ile sektöründe ayrı bir kulvarda olan bir kurum. Her iki konuda çoğu markanın olmayı hayal ettiği bir noktadayız.
Biz ürün üreten bir kurum olmanın yanında çözüm sunan bir kurumuz. Yenilikçi Ürünlerle yapı sektöründe oluşacak muhtemel problemlerin önüne geçiyoruz.

28 YILDIR YENİLİKÇİ VE ÇEVRECİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRE SUNUYORUZ’’

Yaklaşık 28 yıldır Türkiye’ de Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikamızda üretim gerçekleştirmekteyiz. Yaklaşık yirmi bin metre kare bir alanda hizmet veriyoruz. Terraco’nun çok önemli bir özelliği değişik ürün gruplarını hepsini aynı tesiste üretebilen nadir firmalardan biri olmasıdır. Yani inşaatın her bir kaleminde kendi ürünlerini üretebilen bir kurumuz. Türkiye’ de 100’ün üzerinde bayimiz var.Bunun yanında 200’ün üzerinde de kayıtlı uygulama bayimiz bulunuyor. Bayilerimizin çoğunluğu mühendis ve mimarlardan oluşuyor. Bayi ve distribütör sayımızı her geçen gün arttırıyoruz. 81 ilin tümünde olan ilçelere dahi ulaşabilen bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Beş yıllık genişleme planımız kapsamında farklı illerde yatırımlarımız olacak.



■ İhracat çalışmaları nasıl gidiyor?

Biz Terraco Türkiye olarak ihracatımızı Avrupa ve Afrika’ya doğru genişletiyoruz. İngiltere, Fransa, Bulgaristan, Güney Afrika, Tanzanya, Nijerya gibi onlarca ülkeye ihracat yapıyoruz. Her ülkenin ithalat ile ilgili kabul ettiği belgeler birbirinden farklıdır. Biz bu belgelerin hepsine sahip bir markayız.
Uluslararası standartlarda üretim gerçekleştirdiğimiz için ihracat konusunda çok rahat ilerleyebiliyoruz.
Biz Terraco olarak genelde ısı yalıtımı üzerine üretim gerçekleştiren bir marka olarak biliniyoruz fakat Terraco boya konusunda çok ciddi bir üretim gücüne ve kalitesine sahip. Isı ve su yalıtımı hatta ses yalıtımı konusunda da biz çok ciddi ihracatı olan bir markayız. Ses yalıtımı akustik sıva konusunda iyi bir pazara sahibiz.



■ Bulut Bey, Terraco ile ilgili konuşulması gereken çok konu var. Kısaca Terraco hakkında neler söylemek istersiniz?

Belirttiğiniz gibi Terraco hakkında konuşulacak çok konu var. Üretim Teknolojisi, Arge Yatırımları, ürün grupları, üretimdeki kalitesi gibi saatlerce konuşulabilecek onlarca konu başlığı var. Terraco Grup, sektörü için tüm Dünya’ da ciddi bir değer olan bir dev bir marka.Bugün Türkiye ile birlikte Ürdün,Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri,Vietnam, Kore, UK, Tayland,Rusya, Çin ve Pakistan olmak üzere dünyanın 14 ülkesinde son sistem teknolojilerden oluşan modern ve entegre tesislere sahip bir kurum. Güçlü finansal yapısı, yüz binlerce çalışanı ve stratejik iş ortakları ile sektöründe dünya klasmanında üst sıralarda yer alan bir markayız.

“Terraco marka projelerin tercih listesinde ilk sırada yer alıyor”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.