Isı yalıtım sektörüne getirdiği yenilikçi çözümleri ile lider gösterilen GNYAPI tarafından, her yıl bilinçlendirme misyonu doğrultusunda düzenlenen 4. Konut Yöneticileri “Mantolama” Konferansı 460 konut yöneticisinin katılımı ile 10 Ocak tarihinde İstanbul Marriott Hotel Asia’da gerçekleşti.

Sektör liderleri ile konut yöneticilerini buluşturan konferansta İZODER, konut yöneticilerini yalıtımın faydalarından, Saint-Gobain Weber ve Filli Boya ısı yalıtımında kullanılan malzeme kalitesinde nelere dikkat edilmesi gerektiğinden, Şekerbank ise GNYAPI markasına özel ödeme sistemlerinden ve de konferansa katılım gösteren konut yöneticileri ve projelerine 30 ay, sıfır faiz, dosya masrafsız kredi imkanından bahsetti.

Güney Yapı Yönetim Kurulu Başkanı A. Bülent Güney mantolama kararında dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsederek konut yöneticilerinin akıllarına takılan tüm soruların cevaplarını verdi. A. Bülent Güney, "İnsanların gözünde çok büyüttükleri mantolama uygulamalarının aslında zahmetsizce gerçekleştirilebileceğini dile getirirken, konferansa katılan yöneticiler de mantolama uygulamalarının nasıl kolay bir şekilde gerçekleştirilebileceğini net bir şekilde gördüler" dedi.



Konferansa gösterilen yoğun katılımın sebebini, mantolama yaptırmak isteyen bilinçli tüketicinin doğru malzeme seçmek istemesi ve uygun ödeme seçeneklerini öğrenmek istemesi olarak açıklayan A. Bülent Güney aynı zamanda katılımcılara firma seçiminde ve uygulama esnasında dikkat edilmesi gereken süreçler ile ilgili de bir yol haritası çizdi.

MANTOLAMA İLE 4 MEVSİM KUSURSUZ KORUMA
 
Yalıtım, doğru malzeme ve doğru işçilik ile yapılmış ise %40 ile %60 oranlarına ulaşan bir enerji tasarrufu sağlanıyor. Örneğin 400 TL doğalgaz faturası ödeyen ama ısınamayan bir daire uygulama tamamlandığında 200 – 250 TL bedel ödeyip aynı zamanda gerçekten ısındığını hissedebiliyor. Tasarrufun yanı sıra yalıtımın, binalardaki rutubeti, küfü, korozyonu önlemesi ve binaların dış cephelerine katılan estetik değer ile dairelerin değerlenmesi gibi belli başlı faydaları da var. Yalıtımın faydaları sadece kış ayları için düşünülmemeli, yalıtım yaz mevsimlerinde de klima kullanımlarında enerji tasarrufu sağlayarak evlerin daha serin olmasını sağlıyor.

 2017 YILINA KADAR TÜM BİNALAR MANTOLAMA YAPTIRACAK
Güney Yapı Yönetim Kurulu Başkanı A. Bülent Güney, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ısı yalıtımı olmayan binalar için 2017 senesinden sonra yüksek vergilerin geleceği ve her bina için enerji kimlik belgesi alma zorunluluğunu getireceklerini belirten konuşmasını hatırlattı.

MANTOLAMADA ÇOĞUNLUK ESAS
Binalarda mantolama yaptırmak için her dairenin onayının gerekmediğini, karar almak için % 51 çoğunluğun yeterli olduğunu ve peşinatsız da uygulamayı başlatabileceklerini belirten A. Bülent Güney, ödemelerle ilgili bir sorun yaşanması durumunda ise yönetimlerin sorumluluk almadığı ve her dairenin kendi ödemesinden sorumlu olacağı bir model ile GNYAPI olarak yönetimlerin işini kolaylaştırdıklarını ekledi.

GNYAPI MANTOLAMADA HER SORUNU ÇÖZÜYOR
GNYAPI olarak mantolama sürecinde yönetimlerin ihtiyaç duyabilecekleri tüm gereksinimleri ele alarak, bina yönetimlerinin bile fark edemediği eksiklikleri tespit ederek yönetimlere sunuyoruz. Uygulama öncesinde termal kamera çekimleri ile binaların ısı kayıplarını tespit ediyor, GNYAPI Yalıtım Danışmanları yardımıyla karar alma sürecinde ihtiyaçları birlikte belirliyoruz. 

Konut yönetimlerinin aldığı mantolama kararlarının alt yapısının hukuki anlamda uygun olabilmesi için hukuki danışmanlık hizmeti veriyoruz. Müşteri ilişkileri danışmanlarımız sözleşme aşamasından uygulama bitimine kadar konut sakinleri ile sürekli iletişim halinde bulunuyor ve sorulara süratle çözüm getiriyorlar. 3 boyutlu renklendirme çalışmaları ile binalara estetik bir değer kazandırıyor ve yönetimlerin bina tasarımını uygulamadan önce görmelerini sağlıyoruz. Özel planlama uzmanı arkadaşlarımız ile oturulan binalarda gerçekleştirilecek mantolama uygulamalarının olabildiğince hızlı ve eksiksiz ilerlemesini sağlıyoruz.



4500 usta arasından seçilen eğitimli GNYAPI yalıtım ustaları sayesinde işçiliğin kusursuz ilerlemesini sağlıyor, alınan iş güvenliği önlemleri ve oluşabilecek iş kazaları için özel sigorta ve kasko hizmetleri ile yönetimleri risklere karşı koruyoruz. Projelere özel atanan proje sorumluları ile aksaklıklara anında müdahale edebiliyor, uygulama sonrasında işçilik ve malzemede gerçek garanti sunuyoruz. Yönetimlerin en büyük sıkıntılarından biri olan tahsilat işlemleri yükünü, daire sakinleri ile tek tek görüşmek sureti ile yönetimlerin yerine tahsil ederek büyük bir sorumluluğu üzerimize alıyor, her kat malikinin bütçesine uygun, 60 aya varan ve peşinatsız ödeme planları sunuyoruz.

Binaların 2017 yılına kadar almaları gereken enerji kimlik belgelerini ücretsiz olarak veriyor ve yer almak istedikleri enerji verimlilik sınıfı doğrultunda danışmanlık hizmeti sağlıyoruz. Konutların ihtiyaç duyduğu daha birçok uygulamaya alanında uzman partnerler ile çözümler sunuyor ve birçok uygulamayı aynı anda, tek ve güvenilir bir muhatap ile gerçekleştirmelerini sağlıyoruz.
 

444 4697 / 444 GNYP
www.gnyapi.com.tr