Gayrimenkul satış ve pazarlama konusunda Türkiye’ de akla gelen ilk isimlerden biri olan ve özellikle de son yıllarda Arap ve Körfez ülkelerine gerçekleştirdiği büyük çaplı konut satışları ile adından söz ettiren Altın Türk İnvesments Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Altın’ ın öncülüğünde kurulan, Arap- Türk İş Adamları ve Yatırımcıları derneği ilk iftarını geçtiğimiz akşam Taksim Divan Otel’ de verdi.

Arap ve Türk yatırımcıların bir araya geldiği ve sektörle ilgili birçok konunun konuşulduğu gecede yabancı yatırımların önünü açmak, daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde yabancı yatırımların gerçekleşmesi için çözüm yolları konuşuldu.

Gecede söz olan dernek başkanı İsmail Altın, son yıllarda Türkiye’ de artan Arap yatırımlarına dikkat çekerek, Arap yatırımcıların, Türkiye’ ye adaptasyon sürecinde karşılaşacakları tüm sorunlara çözüm üretmek, mülk edinme, oturum alma, şirket kurma ve yönetme gibi birçok konuda dernek olarak onların yanlarında olacaklarını belirtti.




Hukuk, maliye, finans başta olmak üzere birçok konuda profesyonel isimlerin dernek yönetiminde yer aldığını belirten İsmail Altın, ‘’ Türk Arap iş adamları derneğimiz, ticari hedeflerden uzak, doğru kişilerin bir araya gelerek, tecrübe ve birikimlerini ortaya koydukları, amaçlarının ise yabancı yatırımcılara daha çok destek olmak, sorunlarına çözüm üretmek olduğunu söyledi.



Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok Arap ve Körfez ülkesinde temsilciliklerini kurmaya başladıklarını belirten İsmail Altın çok yakında, Ankara, İzmir ve Antalya şubelerini faaliyete geçireceklerini belirtti.

Sözlerini 7 Haziran genel seçimlerini değerlendirerek sürdüren başkan İsmail Altın, ‘’ 4 siyasi parti ile renkli bir görünüme kavuşan Türkiye Büyük Millet meclisinin bundan sonra atacağı her adımın çok önemli olduğunu, bundan önce sağlanan istikrar ve güven ortamının korunması gerektiğini çünkü güvenin ve istikrarın olmadığı bir ülkede hiçbir yatırımcının yatırım yapmayacağını unutmamız gerekir ‘’ dedi.





Artan kredi faiz oranları ile iyice sıkışan yurt içi konut piyasasına da değinen İsmail Altın, artık Türk Mütahitlerinin yabancıya konut satışı ile ilgili olarak kendi kalıplarını kırması gerekiyor dedi. Artan faizlerin, son aylarda yavaşlamaya giren sektörü durma noktasına getirdiğini söyleyen Altın, bu dönemde yabancıya konut satma noktasında hızlı reaksiyon göstermeyi başaran şirketlerin bu dönemi daha kolay atlatabileceklerini söyledi.