2012 yılında İnşaat Mühendisi Cemil Külünkoğlu' nun, 3 kuşaktır devam eden aile mesleği inşaatçılığı sürdürme amacı ile kurduğu Külünkoğlu İnşaat, İstanbul Anadolu yakasında butik ve lüks projeler geliştiriyor.

Çamlıca, Ümraniye, Ataşehir ve Üsküdar ağırlıklı projeler geliştiren ve Kadıköy'de de proje gerçekleştirme hazırlık­larını sürdüren şirket, kentsel dönüşüm konusunda kat maliklerinin haklarını gözeten etik değerleri, ilkeli ve kurumsal yapısı ile beğeni topluyor.
4 yıla sığdırılması güç başarılı çalışmalar ger­çekleştiren Külünkoğlu İnşaat, her yıl sektör ortalamasının çok üzerinde bir büyüme yaka­layarak inşaat sektörünün güvenilir ve güçlü markaları arasında kendisine yer edindi.

Amaçlarının bulunduğu sokağın ve caddenin karakteristik özelliklerini yansı­tan aynı zamanda modern mimariden de esintiler taşıyan projeler üretmek oldu­ğunu belirten şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Külünkoğlu, “Her bir projemiz form ve fonksiyonun bir arada olduğu, kullanım alanları ile tüm ihtiyaçları karşılayan projeler olarak ön plana çıkıyor” dedi.

Aile mesleğini, Külünkoğlu İnşaat kurumsal yapısı ile zirve­ye çıkarmayı başaran Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı inşa­at mühendisi Cemil Külünkoğlu ile projelerini ve hedeflerini konuştuk.




Cemil Bey, Külünkoğlu İnşaat kısa sürede çok başa­rılı projeler gerçek­leştirerek sektörün­de ön plana çıktı. Bu başarının altındaki dinamikler sizce neler?


Şirket olarak sektörümüzde çoğu şirketin onlarca yılda gelebilece­ği bir konuma bizler bir kaç yılda gelebilmeyi başardık. Bu başarı­nın oluşmasında bir çok etken var. Öncelikle inşaat bizim aile mesle­ğimiz. Külünkoğlu ailesi olarak bu zamana kadar yaptığımız projeler ile bizler binin üzerinde ailenin ev sahi­bi olma mutluluğuna ortak olduk. Külünkoğlu İnşaat’ın kuruluşu her ne kadar 2012 yılında olsa da aslında 50 yılı aşkın bir tecrübenin ışığında çalışmalar gerçekleştiren bir şirket. Çünkü ben eğitim hayatım devam ederken bir yandan da ailemizin yaptığı projelerde tecrübe edindim. Teoriği ve pratiği aynı anda görme fırsatı buldum. Bu da şirketimizin proje üretim sürecinde başarılı olma­sında çok büyük katkı sağladı.

Hedef kitlemizin tüm ihtiyaçları­nı gözeten doğru lokasyonda doğru projeyi geliştiriyoruz.

Sektördeki başarımızın altında yatan en önemli nedenlerden birisi de bizim şirket olarak hedef kitlemizi iyi tanıyıp, onların ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan, doğru lokasyonda doğru projeyi gerçekleştirmemiz ola­rak görüyoruz. Mesela şu an Çamlıca' da yapımını sürdürdüğümüz Nâdiya Çamlıca projemizi buna örnek ola­rak gösterebilirim. Biz bu projemizde geniş ve ferah yaşam alanları mey­dana getirdik. Stüdyo tipi konutla­ra yer vermedik. Yaşamsal değeri olan bir proje geliştirdik. Bir de pro­jemizde sosyal kullanım alanlarında bay ve bayanların ortak kul­lanı­mını ayırdık. Bu bölgede bu tarz lüks butik projelerde benzerini göremeyece­ğimiz bu uygulama ile insanlardan yoğun ilgi gördük. Küçük bir farklılık insanlardan büyük bir beğeni gördü.

Şirketimizin bu yöndeki başa­rısında şirket ortaklarımızın kat­kısı çok büyük. Uzun yıllar gayri­menkul geliştirme ve pazarlama konusunda ortaklarım Mehmed Akif Can ve Cahid Usta profesyonel kariyer sahibiler. Üçümüzün kendi uzmanlık alanlarımızı bir araya geti­rerek hareket ettiğimiz sektörümüz­de Külünkoğlu İnşaat olarak yaşam değeri yüksek markalı projelere imzamızı atıyoruz.


Nâdiya Çamlıca Projenizin detaylarından bahseder misiniz?


Başta da ifade ettiğim gibi Nâdiya Çamlıca projemiz yaşamsal değe­ri olan bir proje. Fakat projemiz içe­risinde yaşamı değerli kılan özellik­leri sayesinde yatırım değeri artan bir proje haline geldi. Çünkü insan­lar projemizde farklılıkları görünce yoğun bir şekilde projemize ilgi gös­terdi. Tahmin ettiğimizin üzerinde bir talep ile karşılaştık.

Nâdiya Çamlıca’da, 2+1 3+1,4+1,5+1 ve 6+1 olmak üzere toplam 38 konut bulunu­yor. 1+1,1+0 lara projemizde yer vermedik. Çünkü biz eski kom­şuluk ilişkilerinin olacağı, nezih ailelerin bir arada yaşayacağı bir proje olsun istedik. Sosyal alan olarak projemiz içerisinde kapalı havuz, fitness salonu, çocuk oyun alanı ve kapalı otopark yer alıyor. Projemizde aidatların düşük olma­sını hedefledik. Bu nedenle pro­jemizde güneş enerjisi ile ısınan bir kapalı havuz yaptık. Sosyal alanlarımızın kullanımını bay ve bayan olarak ayırdık. Böylece insanların daha rahat bir şekilde sosyal alanlarda zaman geçirecek­lerini düşündük ve gelen ilgi ile de bu düşüncemizin ne kadar doğru olduğunu gördük.


Başka hangi projeleriniz var?


ŞU AN devam eden ve yapımına başlayacağımız bir kaç projemiz var. Nâdiya Çamlıca ile birlikte Ümraniye’ de Külünkoğlu Residence projemizin yapımını sürdürüyoruz. Külünkoğlu Residence projemiz de bölgede çok beğeni topla­yan ve insanların ilgi gösterdiği bir proje oldu. Sahrayıcedit’te yeni bir projemiz daha olacak. Sahrayıcedit camisine yakın olan bu projemizde insanlara nezih bir ortamda yaşam sunuyor olacağız.


“Daha çok yatırım yaparak ülkemiz ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz”


KÜLÜNKOĞLU İNŞAAT olarak değer yaratan projeler geliştirerek insanların yaşamlarına olumlu yönde dokunmayı,onların yaşamlarını daha nezih ve konforlu sürdürmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Yatırımlarımızı arttırarak, istihdam oluşturmayı, katma değer yaratmayı hedefliyoruz. Bu ülke hepimizin ve her bir vatandaşın kendi sorumluluk alanı içerisinde Türkiye için üzerine düşeni yapması gerektiğine inanıyorum.Tüm Dünya' ya ne kadar kahraman ve güçlü bir millet olduğumuzu gösterdiğimiz 15 Temmuz'dan sonra milli bir şuur içerisinde ekonomik ve iktisadi anlamda daha güçlü hale gelmek için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bu gün ülkemiz güçlü bir hükümet tarafından yönetiliyor. Tüm komşularımız siyasi ve ekonomik anlamda can çekişirken, üzerinde türlü oyunların oynandığı ülkemiz dimdik ayakta ayakda ve mağdurların yanında yer alan bir merhamet kapısı oldu. Yurtdışı gezilerimizde ülkemizin artan popüleritesini gururla yaşıyoruz. İnsanlar ülkemizden ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan hayranlıkla bahsediyor. Ülkemize yatırım yapmak için çok heyecanlı ve ilgililer. Bu nedenle ben, bizim gibi genç iş adamlarının daha çok çalışarak güçlü bir Türkiye için kararlı adımlar atması gerektiğine inanıyorum.


 

Editör: TE Bilisim