Gayrimenkul Sertifikası'yla hisse alınabilecek

'Gayrimenkul Sertifikası' modeliyle, devlet güvencesinde borsada işlem görecek konut projelerinden m2 bazında hisse satın alınabilecek.

Gayrimenkul Sertifikası'yla hisse alınabilecek
 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı eylem planında yer alan 'kentsel dönüşümde kullanılacak gayrimenkul sertifikası modeli'nin detayları ortaya çıkmaya başladı. Yeni modeli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı önderliğinde Hazine, SPK, TOKİ, GYODER ve KONUTDER oluşturacak.

YENİ FİNANSMAN MODELLERİ UYGULANACAK
Kentsel dönüşüm alanlarındaki uygulamaların ülke genelinde öncelik haline gelmesi ve inşaat sektörünün önünün açılması için 6 ay içinde yeni finansman modelleri uygulamaya geçirilecek.

Bu model, hakların belirlenmesi, alım ve satımı gibi unsurları kapsayacak. Modele ilişkin mevzuat çalışmasına nihai şeklini Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) verecek.

M2 BAZINDA HİSSE ALINACAK
Edinilen bilgilere göre, hayata geçirilmesi planlanan bu modelle vatandaş, devlet güvencesinde borsada işlem görecek konut projelerinden metrekare bazında hisse satın alabilecek. 'Gayrimenkul sertifikası' adı altında işlem görecek olan söz konusu bu hisseler, istendiği zaman paraya çevrilebilecek veya proje tamamlandığında alınan hisse oranına göre konut sahibi olunabilecek.

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, reform niteliğindeki bu hareketin hem şehir, hem vatandaş hem de sektör açısından çok radikal bir açılım olduğunu söyledi.

Söz konusu modelin kentlerin doğru gelişmesine yardımcı olacağının altını çizen Çelik, "Sertifika emsal transferi içerirse, şehre nefes aldıracak yeşil alanlar ortaya çıkar. Böyle bir uygulama şehre değer katar" diye konuştu. Çelik, inşaat sektörü temsilcileri olarak önümüzdeki hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'dan randevu talep ettiklerini belirtti. Çelik, "Bu görüşmelerin en az ayda bir tekrarlanmasını istiyoruz" dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.