GÜL GÜVEN AMERİKA’DAN GREEN GOOD DESIGN ÖDÜLÜNÜ ALDI

Gerçekleştirdiği çalışmalarla ulusal ve uluslararası bir çok ödüllü çalışmaya imza atan Ven Mimarlık kurucusu Gül Güven ...

GÜL GÜVEN AMERİKA’DAN GREEN GOOD DESIGN ÖDÜLÜNÜ ALDI
Gerçekleştirdiği çalışmalarla ulusal ve uluslararası bir çok ödüllü çalışmaya imza atan Ven Mimarlık kurucusu Gül Güven Amerika’ nın saygın kurumlarından "The Chicago Athenaeum: Museum Of Architecture And Design and The European Centre For Architecture Art Design And Urban Studies " tarafından düzenlenen Good Design Awards kapsamında, GREEN GOOD DESIGN ödülüne layık görüldü.

Avrupa Merkezi Uluslararası Danışmalık Komitesi- tasarım sektörü liderleri jüri üyeliğinde ürün, program, kişi, çevre planlama, peyzaj ve mimari proje gibi farklı kategorilerde, 24 farklı ülkeden tasarımcılar ödüle layık görüldüğünü belirten Yüksek mimar Gül Güven böylesi büyük bir organizasyonda Türkiye uluslararası alanda başarı ile temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.




Türkiye’ den tek ödül alan kurumun Ven mimarlık olduğunu kaydeden Gül Güven,  Eylül ayında The European Center and The Chicago Athenaeum, Atina müzesinde, kazanan ürün ile projelerin yer alacağı bir sergi ve ödül töreni düzenleneceğini kaydetti.


DÜNYANIN EN ESKİ VE ÖNEMLİ ÖDÜL PROGRAMI
The Chicago Athenaeum, Chicago'da 1950 yılında kurulmuş, dünyanın en eski ve önemli ödül programı olarak kabul edilmektedir. Kurum, GREEN GOOD DESIGN ile önemli sürdürülebilir tasarım örneklerini vurgulamak ve belirlemek, böylece toplum bilincini arttırmayı hedeflemiştir. Dünya'nın çeşitli ülkelerinden önemli tasarımcı ve mimarların bulunduğu ödül listesinde VEN Mimarlık Ulaştırma Bakanlığı projesi ile yer aldı.


Büyük ölçekli binalardan, iç mimarlık ve restorasyon projelerine kadar bir çok  alanda çalışma gerçekleştiren Ven Mimarlık geleneksel bilgelik ile çağdaş vizyon arasındaki dengeyi kurmayı başaran bir kurum oldu.



1991 yılında Ankara’ da faaliyetlerine başlayan ve 2012 yılında da İstanbul ofisini faaliyete geçiren Ven mimarlığın projeleri birçok yayın ve sergide yer aldı. Sürekli başarı ve yaşam kalitesini arttırmak için çözümsel tasarıma önem veriyoruz diyen yüksek mimar Gül Güven, Ven mimarlığın ulusal ve uluslararası nitelikte öncü ve yenilikçi çizgilere sahip projeler üretmeye devam edeceğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.