İnsan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer'den yapılan açıklamaya göre şirketin beş kıtada 209 şehirde yapılan Yaşam Maliyeti Araştırması sonuçlandı.

100 puana sahip New York'un temel alındığı araştırmada, veri toplama evresinde dünyada yaşanan doğal afetler, ekonomik ve politik dalgalanmalar, döviz kurlarındaki hareketlilik, enflasyon ve konaklama ücretlerindeki dalgalanmalar dikkate alındı.

EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK KENTLER

Her şehirde konut, ulaşım, yiyecek, giyim, ev eşyası ve eğlence dahil olmak üzere 200'den fazla kalemin karşılaştırmalı maliyetlerinin ölçüldüğü araştırma sonuçlarına göre, 2016 yılının en pahalı şehri Hong Kong, yaşam maliyeti en düşük yeri ise Namibya'nın Windhoek kenti oldu.

İLK BEŞ

Listede Hong Kong'un ardından Luanda, Zürih ve Singapur en pahalı kentler olarak sıralandı. Tokyo ise geçen seneye göre 6 basamak yükselerek 5. sıraya tırmandı.

İSTANBUL GERİLEDİ

Geçen sene aynı araştırmada 99. sırada yer bulan İstanbul ise bu yıl listede 101. sıraya yerleşerek, yaşam maliyeti açısından geçen yıla göre daha "ucuz" bir şehir olarak listedeki yerini aldı.