Projelerinde oluşturduğu modern çizgiler ile dikkatleri üzerine çeken Doğa Yapı, yolu Kadıköy Moda’dan geçen çoğu insanın çok yakından tanıdığı, bildiği bir kurum. Moda’nın bir çok sokağında ve caddesinde projesi olan Doğa Yapı, Moda’nın dönüşümde öncülük eden ve dönüşümünde standartları oluşturan bir kurum.

2000’li yılların başında Doğa Yapıyı kurarak sektöre adım atan ve şirketi kentsel dönüşüm konusunda büyük bir oyun kurucu haline getiren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Eyikudamacı ‘’ Doğa Yapı olarak, bu zamana kadar hayata geçirdiğimiz her projemiz bulunduğu lokasyonun karakteristik özelliklerini taşıyor. Bulunduğu sokağın,semtin ruhunu taşıyan kalitesi ile zamana meydan okuyan projelerimiz ile kentsel dönüşümün öncü markası olma hedefi ile proje geliştirmeye devam ediyoruz’’ dedi.


Moda, Üsküdar, Çamlıca başta olmak üzere Anadolu yakasında projelerini sürdüren Doğa yapı İstanbul Avrupa yakasında Şişli ve Anadolu yakası Erenköy’ de birer projeye daha başlıyor. Kadıköy Moda’ da 6 projeyi birden sürdüren, aynı zamanda İzmir, Antalya, Kilis’ ve Bodrum’da konut projeleri hayata geçiren Doğa Yapıyı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Eyikudamacı ile konuştuk
Doğa Yapı hakkında bilgi alabilir miyiz?

Doğa Yapıyı 2000 yılında kurdum. 1999 depreminden sora yaşanan acı tablo bizi inşaat alanında bir takım sorumluluklar üstelenmemiz gerektiği noktasında motive etti. Kalitesi ve sağlamlığı ile doğal afetler karşısında can ve mal güvenliğini en iyi şekilde koruyacak, mimarisi ile bulunduğu lokasyonun karakteristik özelliklerini taşıyacak projeler ürettik ve üretmeye devam ediyoruz. Yoğunluğun çok fazla olduğu için bir yılda ancak 10 projenin dönüşüm için ruhsat alabildiği Moda’ da 150 konutu dönüştürmeyi başarmış bir şirketiz.


Heyecanımız ve motivasyonumuz ilk günkü gibi’’

DOĞA Yapı olarak her projemizde ilk projemizde yaşadığımız heyecanı yaşıyoruz. Herkes ilk adımın mükemmel olmasını ister ve amatör bir ruh ile işine tüm konsantrasyonu ile odaklanır. Biz halen ilk günkü amatör ruhumuzu muhafaza ediyoruz. Kurumsal bir yönetim anlayışı ile profesyonel bir ekip ile projelerimizi geliştiriyoruz. İşimiz ile ilgili hiç bir şeyi şansa bırakmadan detaylı planlar dahilinde projemizi oluşturuyoruz.


''Müteahhit seçimi şansa bırakılmayacak kadar önemli ''

Dışarıdan bakıldığında inşaat sektöründe iş yapış sürecinin çok zor olmadığı buna göre de kar marjının yüksek olduğu algısı var. Sektörün bu algısı ve son yıllarda yakaladığı ivme bir çok alandan yatırımcıyı kendisine çekti. Bugün bakıyoruz proje geliştirme ve uygulama konusunda hiç bir tecrübesi olmayan kurumların büyük projeler içerisinde yer almaya çalıştığını görüyoruz. Bu noktada ben vatandaşlarımızın hayal kırıklığına uğramaması için onlara bir tavsiyede bulunmayı istiyorum. Müteahhit seçiminde, kentsel dönüşüme ve inşaat sektörüne hukuksal ve teorik olarak hakim, uygulama tecrübesi olan, daha önce bir kaç projeyi bitirmiş, garanti ve teminat verebilen kişi veya kurumları tercih etmeleri yönündedir. Hiç bir sağlam temele oturtulmamış vaatlere kanarak veya bu daha çok veriyor diye insanların bu konuda seçim yapmamasını özellikle belirtmek istiyorum. Bu çok önemli bir konu. Çok geriye gitmemize gerek yok, bir kaç yıl öncesinde bile yarım kalan projeleri ve ümitleri suya düşmüş insanların ne kadar çok zor durumda kaldıklarını gördük. Deprem gerçeği olan ülkemiz ve vatandaşlarımız için kentsel dönüşüm büyük bir fırsat. Ama üzülerek söylüyorum ki sanki bir zenginleşme fırsatı gibi değerlendirildiğini görüyoruz. Bu fırsatı sevdiklerimiz ile birlikte rahat bir şekilde uzun yıllar mutlu yaşayabileceğimiz daha güvenli sağlam konutlara sahip olma fırsatı olarak görmeliyiz. Bunun için de insanların makul ve gerçekçi beklentilerle, referansları kuvvetli, garanti ve teminat verebilen kurumlarla anlaşmalar yapmaları gerekmektedir.