Türk inşaat sektörü, özel sektör kurumlarının gerçekleştirdiği projeler ile altın çağını yaşıyor. Mimari özellikleri ile Avrupa’yla yarışır niteliklerde proje geliştiren özel sektör inşaat şirketlerimizden biri olan Ska Yapı, hayal gücünün realiteyle bütünleştiği projeler gerçekleştirerek modern kent dokusuna katkı sağlıyor.
İnşaat sektöründeki kısa sayılabilecek geçmişine form ve fonksiyonun bir arada olduğu yüzlerce başarılı proje sığdırmayı başaran Ska Yapı’nın Pendik’te hayata geçireceği Pendik Gözdağı projesi dikkat çeken modern mimarisi ile heyecan uyandırıyor.
Tüm hazırlıklarında sona yaklaşı¬lan ve bir ay sonra yapımına başlanacak olan Pendik Gözdağı Projesi, Gözdağı’nın eteklerinde deniz ve çamlık manzarası ile sakin ve huzurlu bir yaşam sunacak.
Pendik Gözdağı projesi içerisin¬de 150 konutun yer alacağını belirten Ska Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yılmaz, sosyal alan olarak çok zengin bir proje hazırladıklarını, insanların yaşam¬larının her anını dolu dolu geçirecekleri¬ni belirtti.
Geliştirdikleri her projede insanı ve sosyal hayatı baz aldıklarını belirten Ska Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yılmaz ile proje geliştirmede yakaladıkla¬rı başarıyı ve Pendik Gözdağı projesinin detayları hakkında konuştuk.
15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak iş dünyası etkili bir tepki gösterdi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ülkemiz, tarihin her döneminde büyük oyunların oynandığı, üzerinde kirli hesapların yapıldığı bir ülke oldu. Osmanlı’ dan günümüze ne zaman biz ileriye doğru atılım göstersek hemen içe¬ride veya dışarıda bunu engelleyecek bir girişim yaşadık. 15 Temmuz darbe teşeb¬büsü bu girişimlerden biri fakat en ağır olanı idi. Çünkü bu teşebbüs, vatanımı¬zı, canımızı, namusumuzu korumak için silah emanet ettiğimiz, gözümüz gibi bak¬tığımız insanlar tarafından düzenlendi. Ama şükürler olsun, kahramanlar diya¬rı bu memleketin aslanları buna izin ver¬medi. Çok güçlü ve aziz bir milletiz. Ben o gece canını hiç düşünmeden feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve o gecenin tüm kahra¬manlarına milletim ve şahsım adına minnet duygularımı sunuyorum.
Kenan Bey Ska Yapı mimari yön¬den fark yaratan projeler oluşturuyor. Bunu nasıl başarabiliyorsunuz?
Biz şirket olarak klasik bir inşaat şir¬keti vizyonundan farklı düşünerek proje geliştiriyor ve uyguluyoruz. Biz değer odaklı bir kurumuz. Yapacağımız pro¬jeden daha çok nasıl kazanabiliriz diye düşünmekten çok, daha çok nasıl değer oluşturabiliriz diye düşünürüz. Kazanç odaklı çalışan bir kurum maaliyete odak¬lanır ve kârını arttıracak şekilde maali¬yetini minimize eder. Biz ise projemi¬zin bulunduğu bölgeye ve içinde yaşayan insanlara nasıl artı değer katabileceği¬nin planlamasını yaparız. Bu yüzden projelerimiz içerisinde yaşayan insanla¬rın mutlu yaşadığı ve çevresine mima¬ri ile değer katan projeler olarak ortaya çıkıyor ve gösteriliyor. Ben ve değer¬li ortaklarım, yönetim kurulu üyeleri¬miz Süleyman Çağıl ve Ahmet Kalafat ile birlikte bu amaçla proje geliştiriyoruz. Kazanacağımız 3 kuruşu değil oluştura¬cağımız değeri düşünüyoruz.

Bu nedenle de işin ilk başından yani proje geliştirme aşamasından itibaren kendi mimari ekiplerimizin yanında bu alanda uzman profesyonel isim¬lerle stratejik iş birlikteliği yapıyoruz. Proje yapacağımız alana en ideal projeyi yapabil¬mek adına çok ciddi bir ekip¬le haftalarca hatta aylarca detaylı çalışıyor, hazırladı¬ğımız onlarca projeden birini yüzlerce kriter¬den geçirerek uygu¬lama aşamasına alı¬yoruz.
Uygulama aşa¬masında da çok titiz çalışıyoruz. Öncelikle işimi¬zin her aşamasını büyük bir disiplin içinde planlıyor ve asla şansa bırakmıyo¬ruz. Kullanacağımız malzemeleri seçer¬ken de çok dikkatli hareket ediyoruz. Kalitesi strandartların üzerinde olma¬yan malzemeleri projelerimizin hiç bir kısmında kullanmıyoruz. Tüm bu has¬sasiyetlerimiz bugün Ska Yapı’ nın kısa sayılacak sektör serüveninde başarılı işlere imza atmasını sağlamıştır.
Pendik Gözdağı Projeniz hakkında bilgi verir misiniz?
Projemizin temelleri¬ni Ekim ayı içerisinde atmış olacağız. Kısa bir sürede pro¬jemizi bitirip teslim etmeyi hedefliyoruz. Zemin+16 nor¬mal kattan oluşan projemiz içerisinde 1+1,2+1,3+1,4+1 daire tipleri yer alıyor. Pendik Gözdağı projemizin içerisinde kapalı otopark, fitness Center, kapalı havuz bulunu¬yor. Pendik-Gözdağı’nın etek¬lerinde yer alan projemi¬zin eşsiz bir manzarası var. Projemizden bir yandan çam¬lık diğer yandan deniz ve ada¬lar manzarası gözüküyor. Sabiha Gökçen Havaalanı’na araçla 15 dakikada ulaşıla¬biliniyor. Projemiz Marmara Üniversitesi Hastanesi’ne 200 metre, Anadolu Adliyesi’ne ise 5 km mesafede bulunuyor.
Kurumsal yapınız ve daha önce yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?
İnşaat bizim aile mesleğimiz. Ailemden küçük bir sermaye ile devraldığım çalışmalarımızı bugün daha büyük montanlı işlere dönüştürmeyi başardık. Az öncede bahsettiğim gibi 3 ortaklı bir yapımız var. Ortaklarım Süleyman Çağıl ve Ahmet Kalafat beyler ile birlikte sektör¬de yatırım gerçekleştiri¬yoruz. Üçümüz de teks¬til gibi farklı sektörlerde yatırım gerçekleştiriyor iken aynı amaç doğrul¬tusunda bir araya gel¬dik. Şirket ortakları ola¬rak mükemmeliyetçi bir anlayışla, dürüst¬lük ve etik değerler içerisinde yatırımla¬rımızı devam ettiriyo¬ruz. Bu zamana kadar 500’e yakın konut yaptık.

Şu an devam eden ve gelecek yıl başlamayı planladığınız projeler varmı?
Şu an farklı büyüklüklerde devam eden 5 konut projemiz var. Bu 5 projede toplamda 200'ün üzerinde konut yapmış olacağız. Bunların yanında SKA şirketimizin ortaklığı dışında UMT ENERJİ SAN.TİC.AŞ. Zeki Kaya ve Ümit Kaya ortaklarımız ile birlikte 2017 yılı içerisinde Kartal Petrol İş Atalar bölgesinde 80 konut, Pendik bölgesinde 60 konut ve Pendik Kurtköy bölgesinde ise 250 dairelik konsept projelere start vereceğiz. İnsanlardan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Projelerimizi gören insanlar arsasını veya kentsel dönüşüm kapsamında binasını yapmamız için bizden teklif istiyorlar. Bizler de bizim gibi aynı vizyonda olan insanlarla birlikte yürümekten ve proje geliştirmekten mutluluk duyuyoruz.
www.skainsaat.com.tr 444 9 534