Öğrencilik yıllarında mimar Ezgi Yüce'nin kurduğu ve zaman içerisinde sektörde ön plana çıkardığı Ezgi Mimarlık, projelendirmeden uygulamaya ortaya koyduğu üst kalite ile sektöründe adından sıklıkla söz ettirdi.

Şirketin; Banka şubeleri, Fabrika yönetim binası gibi mimari ve uygulama projeleriyle başlayan sektördeki serüveni, Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinin üstlendiği Konut, Avm, Hastane, Otel gibi bir çok prestij projede mimari ve İnce işçilik olarak tabir edilen bütün alanlarda hizmet üreten bir kurum haline dönüştü.

Öğrencilik yıllarında temellerini attığı şirketini kısa zaman içerisinde sektörde tercih edilen bir kurum haline dönüştüren Ezgi Mimarlık yönetim kurulu başkanı Ezgi YÜCE ile çalışmalarını ve projelerini konuştuk.



Ezgi hanım; Şirketinizin kuruluş öyküsü ve Faaliyet alanlarınızdan bahseder misiniz?
Okulum devam ederken hocalarımın yönlendirdiği küçük projelerle adım attığım sektörde okulumun bitmesi ile şirketleşerek butik projeler üreterek başlangıç yaptım. İnşaat sektörünün bir bütün olduğunu düşünen biri olarak klasik mimarlık ofislerinden olmamaya karar verdim ve mimari veya projelendirmesini aldığım tüm işlerin uygulamasına da talip oldum.

Entegre bir hizmet anlayışı kaliteli ve zamanında projeler üreterek sektörde söz sahibi olmayı başardım. Bu sayede bu gün kurumsal şirketlerin projelerinde ilk tercih ettiği çözüm ortağı haline geldik.Şirket olarak, inşaat projelerinin ince işçilik olarak tabir edilen kısımlarında ve bu projelerin sosyal yaşam alanlarında, sirkülâsyonun yoğun olduğu mekânların mimari çözüm ve uygulamaları konularında faaliyet gösteriyoruz.

Ezgi Mimarlık olarak 50’ nin üzerinde mimar ve mühendislerden oluşan profesyonel bir kadro ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Şirketimize taşeron olarak hizmet veren şirketleri de düşündüğümüzde yapımını üstlendiğimiz projelerde yaklaşık 400 civarında personel istihdam ediyoruz.



Yapımını bitirdiğiniz ve Devam eden projeleriniz neler?

Yakın dönemde çeşitli metrajlarda konut projelerimizin yanında uygulama alanında bitirip teslim ettiğimiz 5 yıldızlı bir otel projemiz oldu. Şirket olarak büyük metrajlı ve inşaat sektörüne öncülük eden kurumsal firmalarla çalışmaya özen gösteriyoruz. Yapımını sürdürdüğümüz projelerin büyüklüğü ve yoğunluğu sebebiyle şirketimize gelen butik projeler ve özel şahısların proje ve uygulama tekliflerine teşekkür ederek geri çevirmek zorunda kalıyoruz.

İnce yapı olarak yapımını sürdürdüğümüz farklı projelerde toplamda 10 bin daireden oluşan ve 50 bin metrekare inşaat alanına sahip projelerin yapımını sürdürüyoruz.Bu projede konut içi mimari ve uygulama, sosyal donatı alanları, peyzaj ve resepsiyona kadar anahtar teslim hizmet sağlıyoruz. Sözleşmesini imzaladığımız ve hazırlık aşamasında olduğumuz konut projelerimiz var. Yakın zamanda bu projeleri de kaliteden ödün vermeden zamanında bitirip teslim edeceğiz.





Ezgi Hanım; Hedefleriniz neler?
Büyük metrajlı gelen işlerin birçoğuna şimdilik uygulama olarak giriyoruz. Tasarımlarını da bünyemizde tuttuğumuz prestij projelere de imza atmak istiyoruz. Bunun yanında şirket olarak. Yurt dışında detayın ve tasarımın yoğun olduğu mimari çözümler ve uygulama ile birlikte anahtar teslim projeler üreterek ülke ekonomimize katkı sağlamayı, ülkemizi uluslar arası alanda sektörümüzü temsil etmek istiyoruz.



Bizi sektörde diğer kurumlardan ayıran en büyük özellik hızımız ve kalitemiz. Şirket olarak bu güne kadar yarım bıraktığımız bir işimiz olmadı. İş teslim tarihimiz hep zamanında oldu. Bu güne kadar altından kalkamayacağımız hiçbir işe talip olmadık. Tabiri yerindeyse aç gözlü bir firma olmadık. Bu da sektörde bize duyulan güvenin temellerini attı. Talep edilen hizmeti veya uygulamayı nasıl daha kaliteli üretiriz nasıl daha erken teslim edebiliriz bunların üzerinde durduk bundan sonrada kaliteden ödün vermeden kurumsal bir şekilde her geçen gün büyüyerek ve ilklere imza atarak sektördeki başarılarımızı sürdüreceğiz.

www.ezgimimarlik.com.tr

0212 280 40 98