AR-GE ve inovasyona yaptığı yatırımlarla ürün çeşitliliğini 2500 ‘e çıkartan Metsan, standart üretimin yanında talebe özel ürünler de üreterek pazarda büyük bir fark yaratıyor. İstanbul Hadımköy' de kurulu modern ve entegre fabrikasında son sistem teknolojilerle üretim gerçekleştiren şirket, uluslararası kalite standartlarına sahip ürünler üretiyor.

50 m2 alanda temellerini attığı Metsan'ı bir dünya markası haline getirmeyi başaran şirketin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin KURTULAN ‘’üretici olarak var olabilmenin ilk şartı Kalıp'ı iyi bilmektir’’dedi.

''Dünyanın birçok ülkesinde kalitesi ile tercih edilen bir Türk markası olmaktan gururluyuz''diyen Yönetim Kurulu başkanı Sebahattin KURTULAN ve Yönetim Kurulu Üyesi Pelin KURTULAN ile Metsan'ı ve gelecek ile ilgili yatırımlarını konuştuk.



Metsan’ın kurumsal geçmişi hakkında bilgi verir misiniz?

Sektörümüzde başarılarla dolu 34 yılı geride bıraktık. 1982 yılında 50m2 Atölyede kalıpçılıkla çıktığımız bu yolculukta müşteri memnuniyetini hep ön planda tuttuk. Bugün Hadımköy’deki modern ve entegre fabrikamızda yaklaşık 150 çalışanımızla üretime devam etmekteyiz. Enerji tasarrufu, verimlilik, kalite, kullanım ömrü ve dayanıklılık hususlarında müşterilerimize en uygun çözümleri sunmak için çalışıyoruz.

Üretimimizin %65’ini İhraç ediyoruz.

Metsan, mağazalar, alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, rezidanslar ve diğer yapılar için standart veya ihtiyaca uygun olarak LED çözümlerini geliştirir, projelendirir ve üretiriz.

Ürünlerimiz yurt içinde ve yurtdışında yoğun ilgi görüyor. Dönemsel olarak değişiklik gösterse de üretimimizin yüzde 65-70 civarını ihraç etmekteyiz. Karaköy’de bir satış ofisimiz mevcut. Yurt içinde ve yurtdışında çok sayıda bayimiz ile çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.

%100 YERLİ İMALAT YAPIYORUZ

Metsan olarak % 100 yerli üretim ile gerçekleştirdiğimiz 2500’ün üzerinde ürün çeşidimiz ile iç mekan aydınlatmasına yönelik olarak; downlight, panel aydınlatma, mağaza aydınlaması, lineer aydınlatma armatürlerini üretiyoruz. Bunun yanında ‘’downlight’’ olarak adlandırılan ürünlere yönelik ciddi bir talep söz konusu. LED downlight ürünler konutların içinde de tercih ediliyor. Bu armatürler özellikle, koridor, kat holleri, sosyal alanlar gibi ortak kullanılan alanlarda hızla yaygınlaştı. Çünkü bu tür bölgelerde uzun ömürlü ve elektrik sarfiyatı daha az olan bu ürünlerin 2-3 yıl içinde konut içlerinde de yoğun olarak kullanılacağını ön görmekteyiz. Yeni yapılan konutlarda LED ürünler inşaat aşamasında bile tercih edilmeye başladı, hatta mevcut armatürlerin LED olanlar la değiştirilmesine doğru gideceği görülüyor.



Projelere özel özgün tasarımlar gerçekleştiriyoruz

Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda bize gelen özel tasarımlara özen gösteriyoruz. Her firmanın kendilerine has çizgileri var ve bizim bunlara cevap verebilecek çok sayıda ürünümüz mevcut. Bu ürünler firmaların diğerlerinden faklılaşması ve kendilerine özgü bir tarzları olmasına yardımcı oluyor. Günümüzde her firma kendine özel bir çözüm arıyor. Sadece aydınlatma için değil diğer birçok konuda da durum böyle. Üretici olduğumuz için bu tür isteklere hızlı bir şekilde cevap verebiliyoruz.

Dev projeler neden Metsan’ı tercih ediyor?

İnşaat firmaları öncelikle kendilerine güvenilir tedarikçeler arıyorlar. Ürünlerini zamanında teslim edebilecek, ihtiyaç olduğunda ve gerektiğinde yedek parçaları bulabilecekleri, sürekliliği olan firmalarla çalışmayı tercih ediyorlar. Bir inşaat projesinin ömrünün 50 yılı bula bileceğini düşünürsek ürünlerin bozulduğunda veya değişmesi gerektiğinde zorlanmayacakları veya zorluk çıkarmayacak partnerler bulmak çok önemli. Her firma kendi inşaat projesinin diğerlerinden daha farklı, özel olmasını istiyor. Bunu sağlayan önemli noktalardan biriside aydınlatma ürünleri. Rengiyle, tasarımıyla diğerlerinden ayıran aydınlatma ürünleri firmaların özel proje, özel konut, özel iş yeri söylemlerini en çok destekleyen noktaların başında geliyor. Yani ürünleriniz hem farklı hem özel hem de enerji tasarruflu olmalı. Dolayısıyla firmalar sizi çözüm ortağı olarak görmek istiyor. Biz de böyle bir firma olduğumuza inanıyoruz.



Pelin Hanım yeni yatırımlarınızdan ve hedeflerinizden bahseder misiniz?

Metsan Metal A.Ş. çatısı altında ülkemize aydınlatma sektörüne yönelik yeni markalar kazandırmayı planlıyoruz. Markalaşmaya çok önem veriyoruz bunun için hedef kitlemizi ayırarak doğru noktalara ağırlık vermeyi planlıyoruz. Örneğin bir markamız daha çok toplu konutlara yönelik olacak diğer bir markamız ise oteller, Avm’ler ve rezidanslara hizmet vermiş olacak. Böylelikle sektöre farklı markalar kazandırarak yolumuza güçlü adımlarla devam edeceğiz. Bu anlamda AR-GE çalışmalarımız hızla devam ediyor. Hedefimiz aydınlatma sektöründeki yerimizi koruyup yeni markalar oluşturarak sektörde fark yaratmak ve insanlara daha aydınlık günler verebilmek için gelişen teknolojiyi yakından takip ederek sektörümüze yeni ürünler kazandırmak.

www.metsanlighting.com 0212 798 35 35