Osman Gazi Köprüsü'nde tabliyelerin konumlandırma işleminin yapılması ve kaynaklama işleminin tamamlanmasının ardından tabliyelerin üzeri kumlama yöntemiyle paslardan arındırıldı ve özel izalasyon boyaları uygulandı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bu işlemlerin ardından köprüde araçların geçeği bölümde asfaltlama çalışmaları başladı. Çalışmalar 24 saat aralıksız sürdürülüyor. Bir yandan asfaltlama yapılırken, bir yandan da köprünün elektrik işleri ve ana taşıyıcı kablonun korumalarının montajı yapılıyor.

OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ

252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip, toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığının 1550 metre olacağı ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprü olacağı belirtildi.

Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek. Köprüde ayrıca bir de hizmet şeridi olacak. Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, şu anda körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek.

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü 1.1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştiriliyor. Proje tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak.