Sapanca’da hayata geçirilen, konumu ve titizlikle çalışılarak oluşturulan yaşam alanları ile tüm dikkatleri ve beğenileri üzerine çeken Sapanca Mesken; “Tasarımdan uygulamaya her yönü ile Türkiye’ de hatta yurt dışında da örnek olacak niteliklere sahip bir proje oluşturduk’’ diyen Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yörük, Sapanca’da standartları yukarı çıkartan ve bölge ile sembolleşen bir proje yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz dedi.



İnşaat sektöründe Sapanca Mesken projesi ile adından söz ettiren Sinan Yörük, aslında Türk iş dünyasının önde gelen sanayicilerinden Yörük ailesinin ikinci kuşak genç girişimcilerinden. Eğitiminin ardından iş hayatına atılan ve Siyo İnşaat’ı kurarak inşaat sektöründe yatırımlara başlayan Sinan Yörük, sektörde yakaladığı başarıyı her şeyden önce aileden gelen ‘’ticari etik değerlere bağlılık’’ ilkesine vurgu yaparak açıklıyor. Bir yıllık ticari geçmişi olmasına rağmen Siyo İnşaat’ın yarım asırlık ticari bir kültüre sahip olduğunun altını çizen Sinan Yörük ‘’benim için değer üretmek, toplumsal kazanım sağlamak tüm ticari hedeflerden daha elzemdir’’ dedi.




Maliyet odaklı değil değer odaklı projeler geliştiriyoruz.

Sinan Bey, Siyo İnşaat’ı sektörde farklı kılan değerlerden bahseder misiniz?

Siyo İnşaat yönetim vizyonu ve kurumsal yapısı ile inşaat sektöründe çoğu şirketten farklı bir konumdadır. Sektöre adımımızı attığımız günden bu yana ‘’değer odaklı’’ projeler geliştirmeyi kendimize ilke edindik. Proje geliştirelim, yapıp, satalım, ciromuza odaklanalım gibi bir vizyona sahip olmadık. Çünkü bu tür bir vizyon kısa vadede bir şirket için kazanım sağlasa da, uzun vadede hem şirket hem de toplum açısından ciddi bir kayıp olur. Bugün ciro hedefli hazırlanan projelerin bulunduğu lokasyonlarda ne denli çirkin görüntüye sebep olduğunu hep birlikte görebiliyoruz.

Biz proje üretirken, yapacağımız projenin bulunduğu lokasyona nasıl değer katabileceğini, o bölge ile nasıl bütünleşebileceğinin planlamasını yaparız. Örneğin Sapanca Mesken’e başlamadan önce “öyle bir proje oluşturmalıyız ki bu eşsiz coğrafya ve doğal güzellik ile bütünleşip, buraya değer katabilsin” dedik. Bu yüzden projemizin en başından itibaren en küçük adımın dahi planlamasını yaparken önce Sapanca dedik. Böylece Sapanca ile birlikte anılan, Sapanca’dan ayrışmayan bilakis bölge ile bütünleşen bir proje yaparak ciddi bir değer oluşturmayı başardık. Bu da hem sektörümüzde hem de bölge halkı nezdinde takdir ve tebrik gördü.



Biz ‘’değer odaklı’’ yönetim anlayışımızı proje üretim aşamasında koşulsuz gösteren bir firmayız. Proje üretirken maliyet noktasını düşünüp, malzeme seçiminde veya işçiliğinde kolaya, ucuza, basitliğe kesinlikle kaçmayız. İnsanların yaşam konforunu, kalitesini yükselterek onların zamanlarını değerli kılacak yaşam alanları inşa ediyoruz. Bunun için de projelerimiz, ulusal ve uluslararası kalite standartlarına sahip ürünlerin, sıfır hatalı bir işçilikle uygulandığı ve uygulanacağı projeler olacaktır.

‘’YATIRIM YAPMAYA, ISTIHDAM OLUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞIM’’

Sapanca’da yatırımlarınız devam edecek mi?

Sapanca ülkemizin göz bebeği, eşsiz doğal güzellikleri ile müstesna bir yer olan Sapanca’nın, dünyaca bilinen bir yer olmasını istiyoruz. Sapanca Mesken projemiz ile Sapanca’ya güzel bir adım atmış olduk. Şu an bölgede arsası olan insanlar bizlere proje geliştirmemiz için teklifler sunuyor, gösterilen bu teveccüh bize apayrı bir mutluluk veriyor. Çünkü bu, doğru bir iş çıkardığımızın ayrı bir göstergesidir.



Şirket olarak Sapanca’da büyük ölçekli arazi yatırımlarımız var. Bu bölgenin güzelliği çok uzun yıllar öncesinden dikkatimizi çekmiş ve buralara yatırım yapmaya başlamıştık. Sapanca Mesken ile başlayan proje geliştirme çalışmalarımız devam edecek. Fizibilitesi yapılmış ve son aşamasına geldiğimiz çalışmalarımız mevcut. Fakat başta da belirttiğim gibi biz planlama kısmında çok hassas çalışıyoruz. Hiç bir hataya mahal vermeyecek şekilde, işin başından sonuna kadar her bir adımı iyi hesaplıyoruz. Bu yüzden de planlama aşamamız “mükemmelliyetçi” anlayışımızdan dolayı uzun sürüyor.

Farklı sektörlerde yatırım düşünüyor musunuz?

Farklı sektörlerde yatırım yapma planlarımız var. Çünkü ülkemizin üretmeye, istihdam yaratılmasına, katma değer oluşturulmasına ihtiyacı var. Ben ne kadar çok kazandığımdan ziyade, ne kadar çok istihdam ve katma değer oluşturduğumla mutlu olan bir insanım. Bu yüzden de inşaatın yanında farklı sektörlerde yine değer oluşturabilecek işler yapma hedefimiz var. Ama şu an için önceliğim inşaat sektöründe yakaladığımız bu başarıyı bir kaç basamak daha üste çıkartıp faaliyetlerimizi bu alanda genişleterek sürdürmektir.

Örnek oluşturması adına sosyal sorumluluk çalışmalarınızdan kısaca bahseder misiniz?

Bir kişinin veya kurumun yaptığı iş ne olursa olsun yaşadığı topluma karşın üstlenmesi gereken bir takım sorumlulukları olması gerekir. Her sırt çevirdiğimiz bir sorun gelecekte toplumu yaşanmaz bir hale sokacaktır. Biz bir yıllık bir şirket olmamıza rağmen sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yer almaya çalışıyoruz. Eğitim kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği konferanslara, etkinliklere katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu yıl Çocukluk Çağı Obezitesi, Akut ile 1500 km, Üçüncü Uluslararası 3.Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri gibi sosyal sorumluluk projelerinde yer aldık. Bundan sonraki dönemlerde de yine bu tarz çalışmaların içinde yer almaya devam edeceğiz.

www.siyo.com.tr 0312 287 40 41