İlginç

BU GÖSTERİLERİN SIRRI NE?

Abone Ol

Sihirbazların çok sık yaptığı numaralardan biri olan ortadan ikiye kesme numarası bakın nasıl yapılıyormuş... A'dan Z'ye her yaş grubundaki insanın ilgisini çekebilen bu numaralar ne kadar zor gözükse de aslında çok basit olduğunu görüyoruz.

Yok olan süt numarasının sırrı tamamem sürahide...

Seyircilerden bir kaşık istersiniz veya kendi kaşığınızı çıkarırsınız. Kaşığı kas gücüyle bükmeye başlarsınız. Elinizi döndürmenizle kaşık tekrar eski haline dönmüştür. Kaşık seyirciye gösteriden önce ve sonra kontrole verilebilir ancak hiçbir şey bulunam

Bu yöntem kaşığı büktüğünüzü göstermek için en kolay yoldur. İhtiyaç duyduğunuz tek şey kaşık renginde bir madeni paradır. Elinizi tutuş biçiminizle madeni parayı kaşığın ucu gibi gösterirsiniz.

Kaşığı çapraz tutup madeni parayı eğerek kaşığı büküyormuş gibi gösterirsiniz. Bunu yaparken gayret sarf ettiğinizi göstermek de önemli elbette.

İpucu: Bu numaranın kilit noktalarından birisi de seyircilerin sizi gördüğü açı. Size, sadece karşıdan bakmalıdırlar. Yanlardan ve arkadan değil. Madeni paranın para olmadığını göstermeye çalışın.

Aslında olay basit. Destek amacıyla levhanın altında bulunan blokun ardındadır asıl numara. Bu blokun arkasında 3. bir ayak görevi gören ve illüzyonistin bacağıymış gibi görünen, illüzyonistin pantolonu ile aynı şekilde örtülmüş bir destek vardır.

Olay tamamen sıvı ve yapışkan bir jeldedir. Gösteriden önce bu jeli güzelce koluna sürer. Jel kuruduğunda ise kesinlikle dışarıda görünmeyecek haldedir. Sonra iğneyi, koluna seyircilerin göremeyeceği bir açıdayken sokuyormuş gibi yapar

Sokaklarda havada duran, bir bastona tutunup yerden yarım metre yükseğe çıkan o şaşırtıcı gösterinin sırrını biliyor muydunuz?

İşte cevabı...

Amerikan foto muhabiri Jeffrey R. Werner'ın yeni kitabında hayatını çılgınlıklar uğruna tehlikeye atan insanlar biraraya toplandı. İşte 30 yıllık kariyeri boyunca 60 ülkede seyahat eden fotoğrafçının karşılaştığı tehlikeli anlar...

Rampa yardımıyla havalanan iki aracın havada çarpıştığı an nefes kesiyor.

Rick Meisel'den riskli bir gösteri. Maisel köpüklü su dolu çamaşır makinesinde boğulmadan bacaklarındaki kelepçelerden kurtulmaya çalışıyor.

Hollandalı Bisikletçi John, paraşütüyle park halindeki 50 arabanın üzerinden geçebileceğini sanıyor. Fakat yeterli yüksekliğe ve hıza ulaşamayan John arabaların üzerine düşüyor.

İşte dublörlerin zor anlarından bir tanesi. Patlayan araçtan kaçış...

Rone Jaton, motoru 370 derece alevle çalışan 14 bin beygir gücündeki jetin arkasında saatte 236 mil hızla kaldırım üzerinde sürükleniyor.

Tom Owen karnının üzerinden geçen kamyonetin ağırlığına dayanabileceğini sanıyor. Ancak gösteriden sonra kırık kaburgalar ve iç kanamayla hastaneye kaldırılıyor.

John Richmond, kardeşi Ken'ın başındaki karpuza ateş ediyor. John, en ufak hatalı bir hareketinde kardeşini vurabilir ve ölümüne neden olabilir. Ancak Richmond karpuzu vurmayı başarıyor.

Dannis Pinto, motorsikleti ile yanan kamyonete çarpıyor ve üstünden geçmeyi başarıyor.

İngiliz motosikletçi Eddie Kidd ise Çin Seddi'ni aşmaya çalışıyor.

Diğer bir tehlikeli gösteri de ise dublör motorsikletiyle yolcu uçağının üzerinden geçmeye çalışıyor.

Amerikan foto muhabir Jeffrey R. Werner'ın inanılmaz gösterilere imza atan insanların fotoğraflarını yeni kitabında bir arada topladı.

Dublör arkasına roket takılan aracıyla Rio Grande nehri üzerinden geçmeye çalışıyor.