Güncel

İstanbul'da 5 yıldızlı iftar fiyatları

Abone Ol

İstanbul'da beş yıldızlı otel restoranları, Türk, Osmanlı ve dünya mutfaklarından harmanladıkları sofralarıyla misafirlerini ramazan ayında lezzet yolculuğuna çıkarırken, bir iftarın kişi başı bedeli 250 TL'ye kadar yükseliyor.

İstanbul'da bazı beş yıldızlı otel restoranları ile birinci sınıf lokanta ve restoranlardan AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, ramazan boyunca canlı fasıl müziği eşliğinde Boğaz ve tarihi yarımada manzarasında geleneksel iftariyelik, soğuk ve sıcak başlangıçlar, ana yemekler, özel tatlılar, içecekler ile Türk ve Osmanlı mutfağının lezzetlerinin tadılacağı beş yıldızlı otellerde iftar sofralarının bedeli, kişi başı 59 TL ile 250 TL arasında yer alıyor. Otellerin yanı sıra ramazana özel hazırlıklar yapan birinci sınıf lokanta ve restoranlarda ise iftar menüsü kişi başı 35 TL ile 155 TL düzeyinde bulunuyor.

Çırağan'da ramazana özel altı aşamalı menü Çırağan Palace Kempinski Oteli, ramazan ayı boyunca, Tuğra ve Laledan Restoran'da, İstanbullulara, klasik Türk ve Osmanlı yemeklerinden farklı lezzetlerin bulunduğu ziyafetler sunacak. Osmanlı mutfağı klasiklerini yeni yorumlarla sunan Tuğra Restoran ramazana özel altı aşamalı iftar menüsü veya seçenekli alakart menüsü ile iftar yemeklerini ziyafete çeviriyor. Ramazan boyunca açık büfe tatlıların sunulacağı Tuğra Restoran'da çok özel iftar menüsü ramazan boyunca, meyve suları, çay, kahve ve KDV dahil kişi başı 250 TL olarak belirlendi. Restoran ramazan boyunca 19.00 - 24.00 saatleri arasında hizmet verecek. Sarayın diğer restoranı olan Laledan, ramazan ayı için hazırlanan açık büfe iftar menüsüyle misafirlerini bekliyor. Büfede geleneksel iftariyeliklerin yanı sıra çeşitli sıcak ve soğuk başlangıçlar, ana yemekler ve ramazana özel tatlılar sunulacak. Dileyen misafirlerin alakart menüden sipariş verebileceği Laledan Restoran'da iftar menüsü ramazan boyunca, meyve suları, çay, kahve ve KDV dahil kişi başı 185 TL olacak.

Four Seasons Hotel'de iftar Four Seasons Hotel at the Bosphorus, ramazan süresince Aqua Restoran'da açık büfe servisi verecek. Büfe içeriğinde Türk meze seçenekleri, ızgara bölümü, tavuk ve et döner, sıcak yemekler, iftariyelikler, tatlı ve dondurma, şerbet ve kompostolardan oluşan lezzetli seçkiler sunulacak. Aqua Restoran'da iftar büfesi kişi başı KDV dahil 245 TL olarak belirlendi.

Intercontinental İstanbul'da Osmanlı Saray ve Türk mutfağı lezzetleri Intercontinental İstanbul, ramazan ayında misafirlerini açık havada geleneksel ramazan tatlarının en güzel örnekleriyle ağırlayacak. Otelde hizmet veren “Acadèmie Internationale de la Gastronomie” ödüllü Safran Restoran'da ramazan ayı boyunca şerbet çeşitlerinden, zeytinyağlılara, leziz çorba alternatiflerinden, etli pazı dolmasına, tatlı alternatiflerine kadar Osmanlı Saray ve Türk mutfağından zengin seçeneklere sahip menüsü misafirlerini ağırlayacak. Safran Restoran'da iftar yemeklerinin bedeli kişi başı KDV dahil 150 TL olacak.

Conrad İstanbul Bosphorus'da özel lezzetler Conrad İstanbul Bosphorus'un yeni mekanı Manzara Restoran, ramazanı özel set menü ile karşılıyor. Tarihi yarımada manzarasına sahip restoranda misafirleri, zeytinyağlılardan yöresel lezzetlere, geleneksel iftariyeliklerden çeşit çeşit tatlılara lezzetler bekliyor. Ramazan set menüsünün, içecekler dahil 150 TL olduğu Manzara Restoran'a iftara gelen misafirler otoparktan ücretsiz yararlanırken, 10 kişilik ve daha kalabalık gruplara yüzde 10 indirim uygulanacak. 6 yaşına kadar çocuklara iftar menüleri ücretsiz, 6 - 12 yaş arası çocuklar için ise yüzde 50 indirimli olacak.

Swissotel'de geleneksel ramazan lezzetleri Swissotel The Bosphorus, İstanbul'un geçmiş ramazanlarını, Türk mutfağının seçkin lezzetlerini, fasıl müziği ve eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde yeniden yaşatacak. Swissotel The Bosphorus, “11 ayın sultanı ramazan”ı kendine özgü eğlenceleri ve Cafe Swiss Restoran'da açık büfe iftar yemekleri ile karşılayacak. Geleneksel iftariyeliklerle başlayacak olan açık büfe ramazan menüsünde, salatalar, zeytinyağlılar, Türk mezeleri, yöresel yemekler, peynirler, ekmek ve pide çeşitleri, lahmacun, sıcak-soğuk et ve balık alternatifleri, kebap çeşitleri yer alacak. Cafe Swiss Restoran'da kişi başı set menünün fiyatı KDV dahil 135 TL olarak açıklandı.

Hilton İstanbul Bosphorus'da Osmanlı-Türk mutfağından Lübnan lezzetlerine Hilton İstanbul Bosphorus da özel bir atmosferde iftar açmak isteyenlere iki farklı mekan seçeneği sunacak. Boğaz manzarasıyla Bosphorus Terrace Restoran'ı tercih edenler, fasıl müziği eşliğinde Osmanlı ve Türk mutfaklarının seçkin örneklerini tadabilecek. Bosphorus Terrace'da açık büfe iftar menüsü fiyatı, alkolsüz içecekler, çay ve kahve dahil 135 TL olarak belirlendi. İftarda biraz daha uzaklara gitmek isteyenler için doğru adres Lübnan mutfağından seçkin lezzetler sunan Al Bushra. Konuklar, Al Bushra'nın bahçesinde, şeflerin ramazan için özel olarak hazırladıkları menülerin tadını çıkarabilecek. İçeceklerin dahil olduğu özel iftar menüsünün kişi başı fiyatı 135 TL. 10 kişilik ve daha kalabalık gruplar yüzde 10 indirimden yararlanabilecek. 0 - 6 yaş arası çocuklara iftar menüleri ücretsiz, 6-12 yaş arası çocuklar için yüzde 50 indirimli olacak. Ramazan boyunca Al Bushra ve Bosphorus Terrace Restoran'da alakart servis de devam edecek. İftar için gelen misafirlere otoparkın ücretsiz olduğu Hilton İstanbul Bosphorus, otelde konaklayanlar dilediklerinde kahvaltı yerine sahur menüsü sipariş edebilecek.

Hilton ParkSA İstanbul'da Boğaz'a karşı iftar Hilton ParkSA İstanbul, konuklarını otelin en üst katında, Cloud 7 Restoran'da ağırlayacak. Misafirler, açık havada, muhteşem Boğaz manzarasına karşı iftar açacak. Özenle hazırlanmış iftar menüsünden önce geleneksel iftariyelikler, zeytinyağlılar ve çeşit çeşit mezeler sunulup, ardından masaya çorba, ara sıcaklar ve ana yemek gelecek. Tatlı, meşrubat ve çay-kahve ikramıyla iftar sofrası tamamlanacak. İçeceklerin dahil olduğu özel menünün fiyatı 125 TL olurken, 10 kişilik ve daha kalabalık gruplara yüzde 10 indirim uygulanacak. 0 - 6 yaş arası çocuklara iftar menüleri ücretsiz, 6-12 yaş arası çocuklar ise yüzde 50 indirimli yaralanabilecek.

Mövenpick Hotel İstanbul'da geleneksel ramazan sofraları Mövenpick Hotel İstanbul, ramazan ayında Azzur Restoran'da canlı fasıl eşliğinde iftar programı hazırladı. Başaşçı Giovanni Terracciano ve ekibi tarafından hazırlanan çeşit çeşit iftariyelikler, zeytinyağlılar, tavuk dolması, kuzu güveç, beğendili tas kebabı, kuzu şaşlık kebabı, tereyağlı mantı ve güllaç, kaymaklı ekmek kadayıfı, sakızlı fırın sütlaç gibi Türk ve Osmanlı mutfağından pek çok lezzeti misafirlerine sunacak olan Azzur'da iftar büfesi kişi başı KDV dahil 111 TL olarak belirlendi.

Divan İstanbul'da lezzetli ve görkemli iftar sofraları Divan İstanbul'da ramazan ayı boyunca, fasıl ekibi eşliğinde açık büfede iftar lezzetleri sunuluyor. Divan Pub'ın terasında döner, ızgara ve gözleme köşeleri de yer alıyor. Anadolu yakasında Divan İstanbul Asia'da, farklı menü seçeneklerini tercih eden misafirler için alternatifler sunuluyor. Nazenin Restoran'da gruplara özel kişi başı 59 TL'den başlayarak sunulan set menülerin yanı sıra dileyen misafirler için de Brasserie'de kişi başı 70 TL'ye iftara özel açık büfe yer alıyor. Marmara Denizi manzarası eşliğinde iftarını açmak isteyen gruplara özel olarak, Turkuaz Restoran'da gruplara özel set menü seçenekleri ise, kişi başı 95 TL'den başlıyor.

Rahmi M. Koç Müzesi içerisinde yer alan Halat by Divan'da, her güne özel farklı bir set menünün kişi başı fiyatı ise 105 TL olarak belirlendi.

Birinci sınıf lokantalar ve restoranlarda iftar keyfi İstanbul'un birinci sınıf lokanta ve restoranları da beş yıldızlı otellerdeki geleneksel lezzetleri fasıl eşliğinde açık büfe ve alakart olarak misafirlerine ramazan boyunca sunacak. Geleneksel iftariyeliklerin yanı sıra çeşitli sıcak ve soğuk başlangıçlar, ana yemekler ve ramazana özel tatlılardan oluşan iftar menüleri kişi başı 55 TL ile 150 TL arasında değişiyor.

Kişi başı iftar menü fiyatı Kızkulesi Restoran'da 155 TL,

Feriye Lokantası'nda 150 TL,

Lacivert'te 150 TL,

Beyti'de 150 TL,

Hacı Abdullah'ta 100 TL,

Kaşıbeyaz'da 97,50 TL,

Galata Tower Restoran'da 95 TL,

Mabeyn Restoran'da 90 TL,

Koru İstanbul'da 89 TL olarak belirlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde kişi başı iftar menüsü 35 TL ve Beltur'un işletmeciliğini yaptığı Köşklerde ise kişi başı iftar fiyatı 55 TL ve 70 TL olarak belirlendi.