24 yıllık 0 km Kartal için 50 bin TL istiyor

Antalya'da bir otomobil galerisi, 1990 model ama sıfır kilometre olan Tofaş Kartal marka otomobili, 50 bin liraya satışa çıkardı.

24 yıllık 0 km Kartal için 50 bin TL istiyor
Muratpaşa ilçesindeki bir galeride bulunan 1990 model otomobil, hem satış fiyatıyla hem de hala sıfır kilometrede olması nedeniyle otomobil meraklılarının ilgisini çekiyor.

Uzun yıllar sadece araç muayenesi için motoru çalıştırılan 07 HY 561 plakalı otomobil, 50 bin lirayı gözden çıkartacak yeni sahibini bekliyor.


Hata, çizik, boya yok

Galeri sahibi Osman Bahar, 4 yıl önce bir pazardan sebze ve meyve aldığı sırada kendisine bir telefonla otomobil fiyatı sorulduğunu söyledi. Bu konuşmayı duyan bir pazarcının da "Bende bir araba var. Kaç para eder diye" sorduğunu aktaran Bahar, şöyle konuştu:

"Orijinal arabayı merak ettiğim için o anda bir fiyat söylemedim. 'Çok merak ettim. Bir göreyim arabanı' dedim. Bir kaç gün sonra buluştuk. Arabasına baktım. Hayran kaldım arabaya. Mucize gibi bir şeydi. Her şeyde orijinalliğini koruyordu. Çok iyi bakmışlar. Nasıl bu halde kaldı diye sordum. Ağabeyi ölmüş. Küçük yaşta çocuğu da varmış. Onun anısına bakmışlar. 'Çocuğu 18 yaşına gelinceye kadar da satmayacağız' dediler. 2 sene çocuğun 18 yaşını doldurmasını bekledim. Yaşını doldurunca işlemleri yaptık. Onlardan satın aldım. Ama arabayı koruyan, bakan onlar. Bende iki senedir bakıyorum, koruyorum. Arabada çalışmayan hiçbir aksam yok. Her şeyiyle sıfır duruyor. Her bakımdan orijinalliğini koruyor. Hata, çizik, boya gibi şeylerde yok. Bakımları da zamanında yapılmış."




"Tam 50 bin lira değil de yakın rakamları veren oldu"

Aracın kilometre kadranında ibrenin bin 900 kilometrede olduğunu ifade eden Bahar, "Muayeneye gidip gelmiş, o yüzden bu kilometreyi yapmış. Hiç kilometre yapmasa ve bakımları zamanında yapılmasa bu araç çürürdü" diye konuştu.

Bahar, aracı, diğer satılık araçlarıyla beraber internetteki bir ilan sitesinde satışa koyduğunu aktararak, ondan önce de herkesin "Kaç para bu araba" diye sorduğunu dile getirdi.

İlanda otomobile 50 bin lira satış fiyatı koyduğunu vurgulayan Bahar, "Talep çok fazla. Satılırsa satılır. Bedelini veren alır. Benim de illa satacağım diye bir şeyim yok. Tam 50 bin lira değil de yakın rakamları veren oldu" dedi.

Bahar, aracın iş yerinin vitrini haline geldiğini ifade ederek, Türkiye'de herkesin aracı bildiğini, bu yüzden de satma isteğinin az olduğunu kaydetti.

(Hurriyet)


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
celal postalli 10 yıl önce

Sana helalinde 5 bin tl veriyom helâl para