Abd'li Ve Türk İşadamlari Karadeniz'i Bisikletle Geçtiler

AMERİKALI 6 işadamı, Karadeniz'in yüksek köylerinde ağır kış koşullarında okula giden çocuklar için başlatılan yardım kampanyası kapsamında tüm Karadeniz'i bisikletleriyle geçip Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne geldi. Amerika'daki...

Abd'li Ve Türk İşadamlari Karadeniz'i Bisikletle Geçtiler
AMERİKALI 6 işadamı, Karadeniz'in yüksek köylerinde ağır kış koşullarında okula giden çocuklar için başlatılan yardım kampanyası kapsamında tüm Karadeniz'i bisikletleriyle geçip Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne geldi. 

Amerika'daki Türkler'in, 'Amerika'dan Türkiye'ye yardım köprüsü' projesi kapsamında her yıl düzenlediği yardım kampanyasında bu yıl Karadeniz'in dağ köylerinde ağır kış koşullarında okula giden ihtiyaç sahibi çocuklara mont ve bot temin edilecek. Yaklaşık bin çocuğa ulaşmayı hedefleyen proje kapsamında Sarp Sınır Kapısı'ndan bisikletleriyle ülkeye giren ve Karadeniz boyunca pedal çevirip İstanbul'a ulaşmayı hedefleyen 6 Amerikalı işadamına Türkiye'den de 2 işadamı eşlik etti.

Dün akşam Ereğli'ye gelen işadamlarından aynı zamanda milli bisikletçi olan Murat Suyabatmaz, Amerika'da Türkler arasında her yıl geleneksel olarak bağış toplandığını söyledi. Suyabatmaz, "Orada yaşayan Türkler, Amerika'dan Türkiye'ye yardım köprüsü kurmuşlar. Bu köprü sonunda da bin kadar çocuğa mont ve bot temin edilecek. Yüksek dağ köylerinde oturup okula giden çocuklara, ağır kış şartlarında daha sağlıklı bir ortam yaratılacak" dedi.

Bu kampanyaya dikkat çekmek amacıyla tüm Karadeniz boyunca pedal çevirdiklerini belirten Suyabatmaz, "Toplam 14 gün boyunca bin 600 kilometre pedal çevirerek tüm Karadeniz'i geçip 19 Temmuz'da İstanbul'a ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Geceyi Ereğli'de geçiren işadamları, sabah yola devam ettiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.