BODRUM'da ailesinden kimseye haber vermeden İstanbul'a beyin ameliyatı olmaya giden ve yeri tesadüfen belirlenen Dr. Sezgin Gökmen adına annesi 'Yeniden Yaşama Dönüş' adını verdiği resim sergisi açtı.
Evinin bahçesinde bulunan 40 çeşit çiçeği resmeden Ressam Aysel Gökmen, "Oğlum bana cenneti yeniden verdiği için çiçek bahçesini andıran resimler yaparak 74'üncü yaş günümde 40'ıncı sergimi birlikte açtık. Sevenlerimiz de bizi bu günümüzde yalnız bırakmadı" dedi.
Bodrum'da yaşayan Dr. Sezgin Gökmen, geçen Mart ayının ortalarında ailesinden kimseye haber vermeden İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne gidip beyin tümörü ameliyatı oldu. Durumdan habersiz ailesi polis ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Kendisini merak eden yakınları ve arkadaşları, sosyal paylaşım siteleri ve gidebileceği yerlerde Bodrum Bisiklet Derneği üyesi Gökmen'i aramaya başladı. Geçen 2 Nisan'da bir doktor arkadaşının ailesini arayıp 'Geçmiş olsun' dileğinde bulunmasıyla Gökmen'in ameliyat olduğu ortaya çıktı. Hastanedeki tedavisi sonrası Gökmen, 2 ay önce taburcu edildi.
"OĞLUM BANA CENNETİ VERDİ"
Bodrum Yalıkavak Mahallesi'ndeki evine dönen Sezgin Gökmen, dinlenmeye çekildi. 26 yıllık Ressam Aysel Gökmen, yaşadığı mutluluğu oğluna adadığı sergiyle gösterdi. Dinlenme sürecindeki oğlunun yanından ayrılmayan anne Gökmen, evinin bahçesindeki 40 ayrı çiçeği yağlı boyayla resmetti. Oğlu Sezgin Gökmen'e ithaf ettiği sergiye 'Yeniden yaşam' adını veren anne Gökmen, açılışı da 74'üncü doğum gününde Sezgin Gökmen ile birlikte yaptı. Ressam Aysel Gökmen, şöyle dedi:
"Sevenleri, bizler büyük üzüntü yaşadık. Evimize döneli 2 ay oldu. Hızla iyileşiyor, eski günlerine dönüyor. Oğlum bana cenneti yeniden verdiği için çiçek bahçesini andıran resimler yaparak 74'üncü yaş günümde 40'ıncı sergimi birlikte açtık. Sevenlerimiz bizi bu günümüzde yalnız bırakmadı." 
"AMACIM NE ANNEMİ NE DE BENİ SEVEN DOSTLARIMI ÜZMEKTİ"
Yaşadığı o günleri anlatan Sezgin Gökmen, gözlerinin kararmaya başlaması ardından görme bozukluğu çektiğini zannederek hastaneye gittiğini kaydederek, şöyle konuştu:
"Beyninde 5.5 santimetrelik ur tespit edildi. Doktor arkadaşlarım görme bozukluğunun beyindeki urdan kaynaklandığını ve acil ameliyat gerektiğini belirtince kimseye vermeden ameliyat olup dönerim diye düşündüm. Anneme ve yakın arkadaşlarıma, çevreme İstanbul'a bir toplantıya gideceğimi söyleyerek Bodrum'dan ayrıldım. Amacım ne annemi ne de beni seven dostlarımı üzmekti. Ancak, ameliyat ve ardından tedavi süreci çok uzun sürünce annem, kardeşlerim ve çevrem panikleyip beni aramaya başlamışlar. Tesadüfen doktor arkadaşımın eve geçmiş olsun telefonu ile durumu öğrenen annem şok olup, yanıma geldi. Benim için de iki ayda bahçenin çiçeklerini yansıtan eserlerini çizdi ve bugün yaş gününde sergiyi birlikte açtık. Ne kadar çok dostum olduğunu bu süreçte öğrendim."
Yalıkavak Aysel Gökmen Sanat Evi'nde açılan serginin 15 Eylül'e kadar ziyaret edilebileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI