Ramazan ALMAÇAYIR/İSTANBUL, () ATAŞEHİR'de  polis, 'bir ortaokulun bahçesindeki Türk Bayrağı'nın indirildiği iddiaları üzerine çalışma başlattı.

Yeni Çamlıca Lemanana İmam Hatip Ortaokulu bahçesindeki Türk bayrağının indirilmiş olduğunu gören vatandaşlar polisi aradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi geldi. Okul müdürüyle irtibata geçen polis, okulun güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri de bayrak direğinde ve Atatürk büstünde parmak izi çalışması yaptı. Çalışmanın tamamlanmasının ardından polis büstün üzerindeki Türk bayrağını alıp özenli bir şekilde katladı.
Okulun yanındaki bir binada oturan Hatice ve Recep Öztürk çifti bayrağı 5-6 çocuğun indirdiğini iddia etti. Bayrağı indirelenleri gördüğünü söyleyen Hatice Öztürk "İpi aşağıdan çözdüler, bağırdık ama anlamadılar. Aradan içeri girip ipi çözdüler, çektiler. Polisi aramak aklımıza gelmedi. 5-6 çocuktu, ufaktılar. Demirlerin üstünden atlayıp içi çözdüler" diye konuştu.
Hatice Öztürk'ün eşi Recep Öztürk de "Bayrağı indirdiler deyince benim oğlum 'gidin bağlayın' dedi. Onlar da' ip koptu' dediler. 'Bağlayamadık' dediler. Bağırınca gittiler" diye konuştu. Polis ekipleri kamera kayıtları ve görgü tanıklarının verdiği bilgilerden bayrağı indirdiği iddia edilen çocuklara ulaşmak için çalışma başlattı.

Bayrağın dün akşam indirildiği belirtiliyor.

(FOTOĞRAF)

 

 

 

Kaynak: dha