Avukat Ömer Turanlı'dan Hsyk'ya Şikayet Açıklaması

22 Temmuz operasyonu kapsamında gözaltına alınan 49 kişiden nöbetçi mahkemece serbest bırakılan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse ve Emniyet Amiri Gaffur Ataç'ın avukatı soruşturma savcısı...

Avukat Ömer Turanlı'dan Hsyk'ya Şikayet Açıklaması

22 Temmuz operasyonu kapsamında gözaltına alınan 49 kişiden nöbetçi mahkemece serbest bırakılan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse ve Emniyet Amiri Gaffur Ataç'ın avukatı soruşturma savcısı İrfan Fidan'ı Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayet ettiğini söyledi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan avukat Ömer Turanlı, Savcı İrfan Fidan ve zabıt katibi hakkında suç duyurusunda bulundum. Bu suç duyurusunun kapsamı evrakta sahteciliktir dedi. Şüphelilerin 4 gün gözaltı süresinin 26 Temmuz 2014 gece 01.30'da dolduğunu ifade eden avukat Turanlı, Tüm şüphelilerin yasa gereği mahkeme huzuruna çıkarılması gerekir. Veyahut da tahliye edilmesi gerekir. Bizim başından beri itirazlarımız bu yöndeydi. Savcı Bey zabıt katibi ile birlikte UYAP'taki arıza nedeniyle sorgu işlemlerinin geciktiği bu nedenle sorgu işlemleri 01.25'te bitti dedi. UYAP'taki bozukluk nedeniyle 02.05'te de tutuklanmaya sevk edildi diye tutanak tuttu savcı İrfan Bey. Biz bu tutanağın yasal olmadığının, hukuka aykırı oduğuna gerçeğe aykırı olduğuna ilişkin suç duyurusunda bulunduk. Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan ve zabıt katibinin tuttuğu bu tutanak evrakta sahteciliktir bize göre. Bunun cezalandırılmasıyla ilgili Başsavcılığımıza ve HSYK Bürosuna şikayette bulundum ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.