İSTANBUL'da yıllarca bir firmada işçi olarak çalışan,  kalbindeki delik nedeniyle ameliyat olduktan sonra malulen emekliye ayrılan ve geçim sıkıntısı çekmeye başlayan 49 yaşındaki Cengiz Hezek, eşinin kendini aldattığını öğrenince dünyası başına yıkıldığını söyledi.
Boşanma davası açıp 2 yıl önce iki kızıyla İzmir'e yerleşen Hezek, yaklaşık 1 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak para kazanmaya çalışıyor. Müşterilerinin rahat etmesi için koltuklu bisiklet kullanan Hezek, yaz aylarında günde en fazla 5 çift ayakkabı boyası yapabildiğini, maaşında haciz olduğu ve maddi sıkıntı nedeniyle büyük kızını üniversiteye gönderemediğini belirtti.
İstanbul'daki bir firmada işçi olarak çalışan 2 çocuk babası Cengiz Hezek, kalbindeki delik nedeniyle 1990 yılında ameliyat oldu. Çeşitli sağlık sorunları olan Hezek, 2004 yılında malulen emekliye ayrıldı. Aldığı maaşın yetmemesi nedeniyle maddi sıkıntı çekmeye başlayan Hezek, yaklaşık 2 yıl önce eşini bir başka kişinin yanında görünce şaşkına döndüğünü anlattı. Dünyasının başına yıkıldığını belirten Hezek, eşinin bir başkasıyla gönül ilişkisi yaşadığını söylemesi üzerine boşanma kararı alıp, biri 14, diğeri de 18 yaşında olan iki kızıyla İzmir'e geldi.
Boşanma kararından önce eşinin maddi beklentilerini karşılamak için sürekli kredi çektiğini dile getiren Hezek, bankalara olan yaklaşık 38 bin TL'lik borcu nedeniyle emekli aylığına haciz geldiğini, bir bölümünü bankaların aldığını söyledi. İzmir'e geldiği ilk günlerde, kokoreç, çiğ köfte ve tavuk-pilav sattığını işleri ters gidince son 1 yılda ayakkabı boyacılığı yaptığını anlatan Hezek, maddi sıkıntılar nedeniyle okumayı çok seven büyük kızının üniversite sınavına girmesini sağlayamadığını, başarılı bir öğrenci olan kızının son derece üzüldüğünü söyledi.
KOLTUKLU BİSİKLET
İzmir Ticaret Borsası yanında, yaklaşık 1 yıldan bu yana ayakkabı boyadığını anlatan  Hezek, müşterilerinin boya sırasında rahat etmesi için koltuklu bisiklet kullandığını söyledi. Özellikle yaz aylarında günde en fazla 5 çift ayakkabı boyadığını belirten Hezek, sağlık sorunları nedeniyle iş bulamadığını, çeşitli işler deneği halde başarılı olamadığını, iki kızını okutabilmenin savaşını verdiğini kaydetti.