BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, "Biz zaten IŞİD'i terör örgütü olarak tanımladık, Türkiye'nin bu konudaki tavrı nettir" dedi.
Van’dan Hakkari’ye helikopterle gelen Bakan Atalay Fatih kışlasından araç konvoyuyla Hakkari Valiliğine geldi. Bakan Atalay'ı vallik önünde Vali Yakup Canbolat, DBP'li Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, Vali Yardımcıları, kurum amirleri karşıladı. Atalay kendisine çiçek veren iki çocukla birlikte hatıra fotoğraf çektinten sonra kendisini karşılamaya gelen Belediye Başkanı ve kurum amirleri ile tek tek tokalaştı.

Yöresel kıyafetleri ile gelen Belediye Başkanı Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Başbakan Yardımcısı Atalay'a Valinin makam odasına kadar eşlik etti. Valilikteki şeref defterini imzalayan Bakan Atalay, Valilik makamında basına kapalı olark bir süre görüştükten sonra gelişiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Atalay, Hakkari’yi çok özlediğini ve bir kez daha seçim çalışması için geldiği kentte çözüm süreciyle birlikte önemli değişiklikler gördüğünü söylerdi.

ÇÖZÜM SÜRECİ İLE İLGİLİ BİR OLUMSUZLUK YOK
Başlatılan çözüm süreci ile ilgili yoğun çalışmalarının olduğunu belirten Atalay, "Çözüm süreci ile ilgili halkla görüşeceğiz onların değerlendirmelerini alacağız. Çözüm sürecini çok dikkatle izliyoruz. Yapılan diyaloglarla yürüyor. Çözüm süreciyle ilgili şimdilik bir olumsuzluk yok" dedi. Başbakan Yardımcısı Atalay, bir gazetecinin böyle bir süreçte bazı illerde askeri hareketliliğin olduğu yönündeki soruya Atalay,"Tabi ki bölgede bazı kişiler yanlış iş yapıyor. İş makineleri yakanlar var, kimi vatandaşlara baskı yapıp, onlardan haraç alıyor veya seçim öncesi köylere gidip oyla ilgili sıkıntı çıkartanlar var, onları biliyoruz. Tabiki bu konularda da gerekli uyarıları yapıyoruz. Çözüm süreci devam ediyor taraflar birbirine güveniyor. Çözüm süreci için yeni bir safhaya geçeceğiz. Şimdi yeni bir yol haritası üzerindeyiz. O daha belirleyici olacak. Yani tarihi beli ve sınırları çizilmiş. Kim üzerine ne düşerse yapacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra inşallah o yol haritamızı daha da netleşecektir. Üzerinde çalışıyoruz karşılıklı görüşmeler yapıyoruz" diye konuştu.
TÜRKİYE’NİN IŞİD’LE İLGİLİ TAVRI BELLİ
Basın mensuplarının IŞİD katliamlar yapıyor sorusu üzerine ise Bakan Atalay Türkiye’nin IŞİD’le ilgili tavrının belli olduğunu söyledi. Atalay, "Bakın şu anda IŞİD’in elinde diplomatlarımız ve güvenlik personellerimiz vardır. Türkiye’nin IŞİD’e bakışı belli. Biz zaten IŞİD bir terör örgütü olarak tanımladık. Bu konuda herkes tavrımızı biliyor. Ama şu anda bölgede ciddi bir kriz yaşanıyor. Yani çevrenize baktığınızda şu anda Irak en sorunlu bölge, Suriye zaten uzun süredir devam ediyor. Gazze olayı var orada büyük katliamlar oldu. Neredeyse 2 bin civarında insan hayatını kaybetti. Türkiye bu savaşın yaşandığı tüm bölgelere insani yardım gönderiyor."

MAHMUR KAMPINDA TÜRKİYE’YE GELECEKLERE KAPIMIZ AÇIK
Mahmur kampının boşaltılmasıyla birlikte Türkiye’ye gelmek isteyenlere kapılarının açık olduğunu da ifade eden Bakan Atalay, "Ama Irak’ta yeni gelişmeler var. Biliyorsunuz Mahmur kampının boşaltıldığı bilgileri geldi. Oradan Türkiye’ye geçmek isteyenler var. O konuda tavrımız zaten belli, onlar bizim vatandaşlarımızdır. Çoğu da Hakkari bölgesinden buraya gitmiştir. Çukurca Uzundere ve birçok köylerimizden o olumsuz şartlardan oraya gitmiştir. Eğer geri dönerlerse kapılarımız açık olacaktır. Sınırlarımızdan içeri gireceklerdir. Bunu buradan belirtmek istiyorum" dedi.
Vaililik ziyaretinin ardından yürüyerek çarşı merkezine geçen Bakan Atalay, esnafları ziyaret edip sorunlarını dinledi.
Bakan Atalay, Belediye önünde bulunan HDP'nin seçim bürosu önünde geçerken partilelerle selam verdi. Yöresel kıyafetlerle Belediye binası önünde Başbakan Yardımcısı Atalay'ı karşılayan Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, Atalay'a makamında bir süre görüşüp, Hakkari yöresine ait kilimleri hediye etti. Atalay, Ramazan ayında iki aşiret arasında yaşanan kavgaya değinerek, bu konuda ilin Valisi ve diğer yetkililerin büyük katkılarının olduğunu dile getirdi.
Ziyaretten duyduğu menmuniyeti dile getiren Hakkari Belediye Başkanı Hatipoğlu, "Öncelikle hoş geldinizk diyoruz. Gerçekten bizi onurlandırdınız. Çözüm sürecinde sayın Başbakan yardımcımızın da emeği çok. Bu yüzden kendisine teşekkür ediyoruz. Gerçekten tüm dünyada savaşın olmasını istemiyoruz. Bugün Rojava ve Gazze'de yaşananlar demokratım diyen hiç bir insan kabul etmiyor. Yani IŞİD ve Gazze aynı konumdadır. Gazze ve Rojavada aynı konumdadır. Bu yönlü bizler çaba içerisinde olmalıyız" dedi.

SAYIN CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ ERDOĞAN İÇİN OY İSTEMEYE GELDİK
Başkan Hatipoğlu'na Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan için oy istemeye geldiklerini belirten Başbakan Yardımcısı Atalay, "Belediye Başkanlarımızı da ziyaret etmiş bulunuyoruz. Biz hükümet olarak yerel yönetimlere önem veriyoruz. Yerel yönetimleri vatandaşa en yakın olarak görüyoruz. Hiç bir parti ayrımı yapmadan kendi nüfusuna göre kaynaklar gönderilmeye çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı adayımıza oy istemeye geldim. Bu böyle bir çalışma, demokratik bir ortam. Vatandaşın verdiği oy başımızın gözümüzün üstüne. Caddelerde seçim turu atacağız. Burda gördüm sayın Demirtaş'ın seçim bürosu var. Sayın Başbakanımızın posterlerini de gördüm. Bu görüntü hoşuma gitti" diye konuştu.

Bakan Atalay, Belediye ziyaretinin ardından Ak Partiye geçti. Ak Partide tezahüratlarla karşılanan Atalay, 2 gün sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi için kadınlar başta olmak üzere tüm Ak Partililerin ev ev dolaşarak oy istemelerini istedi.
Ak partiden sonra Atalay, cuma namazı için Hacı Sait camiine geçti. Namazın ardından da bir otelde verilen yemekte kentin STK Temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Atalay'ın toplantının ardından Hakkari'den ayırlacağı belirtildi.