Çağrı Merkezleri Kaç Kez 'Alo' Dedi?

Türkiye çağrı merkezi sektörüne ilişkin "Çağrı Merkezi Pazarı 2015" araştırması verilerinden derlediği bilgilere göre, çağrı merkezi sayısı 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 3 artarak bin 175'ten bin 214'e yükseldi. Sektörün pazar büyüklüğü de yüzde 6 artışla 3,6 milyar liraya ulaştı.

Çağrı Merkezleri Kaç Kez 'Alo' Dedi?
Çağrı merkezleri, geçen yıl 1 milyar 449 milyon çağrıya cevap verirken, 506 milyon kez de vatandaşları aradı. Çağrı merkezi çalışanları, böylece yaklaşık 2 milyar kez "Alo" dedi.

Gelen aramaların içeriklerine bakıldığında, en çok ürün/hizmet bilgisi, işlem, teknik destek ve şikayet amacıyla gelen çağrılara cevap verildiği görülüyor.

Çağrı merkezleri ise 2015'te en çok satış-pazarlama, bilgilendirme ve tahsilat için arama yaptı. Çağrı merkezi hizmeti en çok telefon, e-mail ve yazılı müracaatlar kanallarıyla sunuldu.

İstihdam 85 bin seviyesine çıkabilir.

Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, sektörünün büyüme eğiliminin az da olsa geçen yıl da sürdürdüğünü söyledi.

Sektörde 2016 istihdamının 85 bin seviyesine çıkabileceğinin öngörüldüğünü ifade eden Tarakçı, çağrı merkezlerinde çalışan müşteri temsilcilerinin yüzde 67'sini kadınların oluşturduğunu kaydetti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.