Eğitimcilerden Siyah Çelenkli Protesto

Mesut MADAN/BURDUR, () - BURDUR'da, Türk Eğitim- Sen Şubesi üyesi grup, okul müdürlerinin yerini değiştirmeyi öngören 'Yönetici Atama Yönetmeliği'ni protesto için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı. Türk...

Eğitimcilerden Siyah Çelenkli Protesto

Mesut MADAN/BURDUR, () - BURDUR'da, Türk Eğitim- Sen Şubesi üyesi grup, okul müdürlerinin yerini değiştirmeyi öngören 'Yönetici Atama Yönetmeliği'ni protesto için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.
Türk Eğitim- Sen üyesi bir grup, Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Yönetici Atama Yönetmeliği'ne tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan sendikanın Burdur Şubesi Başkanı Orhan Akın, MEB Yasası ve sonrasında çıkarılan 'Yönetici Atama Yönetmeliği' ile milli eğitim tarihindeki en büyük kadrolaşmanın yapıldığını iddia etti.
'İKTİDAR KENDİ PARALEL YAPISINI OLUŞTURDU'
'Paralel yapıyı tasfiye etmek' adı altında kadrolaşma yapıldığını savunan Akın, "Sözüm ona paralel yapıyı tasfiye etmek için 4 yılını dolduran okul müdürleri, başyardımcılar ve yardımcıları, il ve ilçe milli eğitim müdürleri, yardımcıları ve MEB'de üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 76 bin yöneticinin görevlerine son verildi. İktidar bu şekilde MEB'de kendi paralel yapısını oluşturdu" dedi.
YÖNETİCİ SOYKIRIMI
Yasaya rağmen 4 yılını tamamlayan 7 binin üzerinde okul müdürünün görev süresinin uzatıldığına dikkati çeken Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"MEB'de müdür kıyımı yaşanmakta. Hem de öyle bir kıyım ki; siyasi görüşü ve ideolojisi iktidara ters düşen, sendikal tercihini yandaş, candaş, sırdaş sendikadan yana kullanmayan, yalakalığıyla değil, bilgisi, becerisi, başarısı, tecrübesiyle o koltukları hak eden okul müdürleri birer birer tasfiye edilmiştir. Bu durum yönetici soykırımı olarak MEB'in tarihine geçecektir."
Akın, görev süreleri uzatılan milli eğitim ve şube müdürlerinin ise Ak Parti il ve ilçe teşkilatlarınca yandaş sendikalarla birlikte belirlendiğini öne sürdü. Akın'ın konuşmasının ardından gruptakiler üzerinde 'Adalet anlayışınızı kınıyoruz' yazılı siyah çelengi İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına bıraktı.

FOTOĞRAFLI
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.