Ekmeleddin İhsanoğlu, Esenler'de İftara Katıldı

Mehmet AKTARAN - Gülseli KENARLI / İstanbul, () CUMHURBAŞKANI adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Esenler İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. TBMM Başkanvekili ve MHP Milletvekili Meral...

Ekmeleddin İhsanoğlu, Esenler'de İftara Katıldı

Mehmet AKTARAN - Gülseli KENARLI / İstanbul, () CUMHURBAŞKANI adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Esenler İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. TBMM Başkanvekili ve MHP Milletvekili Meral Akşener'in de katıldığı iftarda konuşan İhsanoğlu, sözlerinin başında, salonda bulunan yoğun gürültü nedeniyle davetlileri nazikçe uyararak, "Bizi de biraz dinleme lütfunda bulunursanız, daha iyi olur" dedi. Ardından da bir süre salonda sessizlik oluşması için bekledi.

"TÜRKİYE BU MÜBAREK GÜNLERDE ÇOK BÜYÜK SIKINTI İÇERİSİNDEN GEÇİYOR"

İhsanoğlu, "Türkiye bu mübarek günlerde çok büyük sıkıntı içerisinden geçiyor. İçinde huzursuzluk, zıtlaşma, bölünme tehlikeleri, kutuplaşma... Dışarıda da Türkiye'yi itibarsızlaştırma ile karşı karşıyayız. Dün üç evladımızı şehit ettik, şehit aldık. Bu gençlerimizi şehit eden teröristler artık yakalanamıyor. Bayrakları indirenler kaçıyorlar. Ama arkalarından nutuk atılıyor, hiçbir şey yapılmıyor. Türkiye böyle sıkıntılı günleri bir daha yaşamak istemiyor. Türkiye bir ve beraber olmak istiyor. Milli birlik ve beraberliğini kurmak istiyor. Onun için Türkiye bu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye'yi bir ve beraber tutan, bütünlüğünü koruyacak olan adaydan yana olacaktır" dedi.

"BUNLARI KURTARMAK İÇİN TERÖRİSTLERLE OTURUP MASA BAŞINDA ANLAŞMALAR YAPILIYOR"

Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye'nin rehin alınan diplomatları, bürokratları ve şoförleri olduğunu belirterek, "Türkiye'yi bölmek ve ayrıştırmak için yarışanların önüne set çekilecektir. Türkiye'nin dışarıdaki itibarını, komşularıyla olan münasebetlerini düzeltecek bir insana ihtiyaç vardır. Bugün bizim insanlarımız, şoförlerimiz, diplomatlarımız ve bürokratlarımız rehin tutuluyor. Ve bunları kurtarmak için hiçbir şey yapılmıyor. Bunları kurtarmak için teröristlerle oturup masa başında anlaşmalar yapılıyor. Suriyeli, Iraklı, Kerküklü ve Telaferli kardeşlerimiz mağdur. Kaçan kardeşlerimiz 50 derece sıcakta, susuz, yemeksiz ve barınaksız yaşıyorlar. Birleşmiş Milletler'in Kürtler için yaptıklarını biz neden Türkmenler için talep etmiyoruz? Neden güvenli bölgeler oluşturmuyoruz? Bu kardeşlerimize neden kapılarımızı açmıyoruz? Biz her yerde insanlık için gayret eden millet olarak, neden Türkmenlerle ilgilenmiyoruz" diye sordu.

SERGİLERİ GEZDİ

İhsanoğlu, iftar programının ardından yöresel sergilerin bulunduğu alana geçti. İhsanoğlu, burada bir süre vatandaşlarla sohbet etti ve çay içti. Kısa bir açıklama yapan İhsanoğlu, "Bütün dünyaya barışın gelmesini niyaz ediyorum. Bugünlerde bu savaşların dinmesi lazım. Gelen ayda, insanların huzur içinde yaşaması lazım. Gelen bu ayda hep sıkıntı içerisindeyiz, içeride ve dışarıda. İnşallah bu gece kabul olacak dualarımızla, hem ülkemiz, hem Türk alemi, hem İslam dünyası huzura kavuşur. Ben Esenler'deki kardeşlerimize hayatlarında mutluluklar dilerim. Sosyal adaletin daha iyi uygulandığı bir ülkede yaşamalarını dilerim. Borçlarının silinmesini temenni ederim. Vergi borçları, kredi kartı borçları sarmalından kurtulmalarını temenni ederim. İnşallah biz göreve geldiğimiz zaman bu konulara özel olarak eğileceğiz. Hükümet'le, Meclis'le, bütün devlet kurumlarıyla bir arada çalışıp bu kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermek için gayret edeceğiz. Sosyal adaletin gerçekleşmesi, hukukun üstünlüğünün gerçekleşmesi, insan hak ve hürriyetlerinin en kârlı şekilde uygulanması için söz veriyoruz. İnşallah bunları yapacağız. İnşallah 10 Ağustos'ta Türk millleti büyük bayramını kutlayacaktır" dedi.

İhsanoğlu konuşmasının ardından vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

(FOTOĞRAFLI)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.