Facebook’ta paylaştı 1414 lira ceza aldı

Konya’da avda vurduğu tavşanın fotoğrafını sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden paylaşan M.D.’ye, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8’inci Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından, vurduğu tavşan için 1414 lira tazminat ve ’Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten de 500 lira idari para cezası uygulandı.

Facebook’ta paylaştı 1414 lira ceza aldı
 Merkez Karatay İlçesi’nde kaçak avlanan M.D., vurduğu tavşanla çektirdiği fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında paylaştı. İhbar üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar 8’inci Bölge Müdürlüğü, av koruma görevlileri inceleme başlattı.

İnceleme sonucu, M.D.’nin sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğrafta, tüfeğiyle 1 adet tavşan vurduğu belirlendi. Ayrıca, fotoğrafla birlikte ‘İlk geceden de vurduk tavşanın dibine’ notunu yazdığı görüldü. Görevliler tarafından kimlik, adres ve telefon bilgilerine ulaşılan M.D.’nin fotoğrafı Karatay İlçesi’nde çektirdiği belirlendi.
Avcılık belgesi bulunmadığı ve kaçak av yaptığı saptanan M.D.’ye avladığı tavşan için bin 414 lira tazminat ve ayrıca 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten de 500 lira idari para cezası uygulandı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.