Tahsin GÜNER-İbrahim KÜMBET/NEVŞEHİR, ()- TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP'nin yapması istenen kurultayda genel başkanlık için adı geçmesini değerlendirirken, "Bunları konuşmanın yeri, zamanı değil. Buralara halk layık görür, yetkili kurullardan çıkar böyle bir adaylığım yok benim" dedi.
Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde yapılan Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerine katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, tören sonrasında 'ya konuştu. CHP'nin yapması beklenen kurultayın başkanlık için adı geçen Feyzioğlu şöyle dedi:
"Halk tarafından çok sevilince, çok büyük teveccüh gösterince böyle sözler çıkıyor. Ben görevimin başındayım. Benim görevim yüreklere işlemek, yüreklere yer yapmak. Burada slogan olsun diye söylemiyorum. Hayatta en büyük mutluluk insanların yüreğine girebilmek. Bugün burada gördüm ki insanların yüreğine girmişim."
Metin Feyzioğlu, genel başkanlığa halkın layık göreceğini belirterek şunları kaydetti: "Halen Türkiye Barolar Birliği Başkanıyım. Türkiye'nin adalet ihtiyacı var. Türkiye'nin hukuk ihtiyacı var. Bütün bunları etkin şeklide dile getirecek bir muhalefet ihtiyacı var. Türkiye'de hukuk devletinin korunabilmesi, demokrasinin korunabilmesi için siyasi iktidarın baskısını frenleyecek ve alternatif olacak bir muhalefete ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacı dile getirmek benim görevimdi, dile getirdim getirmeye devam ediyorum. Bunları konuşmanın yeri zamanı değil. Buralara halk layık görür, yetkili kurullardan çıkar böyle bir adaylığım yok benim."
"CUMHUBAŞKANLIĞI MAKAMINA YAKIŞMADI"
Feyzioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Eğer Yargıtay, Baro Başkanını çağırıp orada konuşturacak olursa oraya ben katılmam" sözlerini de değerlendirirken, "Biz sayın Erdoğan'ın seçildikten sonra Cumhurbaşkanı gibi düşünmeye başlamasını arzu ederdik" dedi. TBB Başkanı Feyzioğlu şunları kaydetti:
"Bir gün önce '77 milyonu kucaklayacağım' diyen birinin, '77 milyonun hakkını savunan avukatların temsilcisi salonda olursa ben katılmıyorum' demesi açıkçası hayal kırıklığıdır. Türkiye Cumhuriyeti açısından hayal kırıklığıdır. Avukatların kurucu unsur olmasının nedeni, 77 milyon insanı yargıda temsil ediyor olmasıdır. 'Orada olursa katılmam' demek Cumhurbaşkanlığı makamına uygun değildir, yakışmamıştır. Ben yanlış başladığını düşünüyorum. Birinci adım yanlış oldu, ikinci adım umarım doğru olur. Tekrar söylüyorum bu Türkiye'nin çok etkin ve alternatif oluşturma gücüne sahip bir muhalefete ihtiyaç duyduğunun en önemli kanıtıdır."

FOTOĞRAFLI