DENİZLİ Doğa Sevenler Derneği (DOSEV) üyeleri, Çameli İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıkta, Emecik ve Cevizli mahalleleri arasında bulunan dağlık bölgede köylülerin, 'gavur deliği' olarak adlandırdığı ve giremediği, bugüne kadar kayıtlara geçmeyen kanyonu keşfetti. DOSEV Başkanı Ümit Şıracı, "Keşfettiğimiz cennet turizme kazandırabilir" dedi.
Denizli'de DOSEV Başkanı Ümit Şıracı, geçen ay Çamelili bir çobanla doğa yürüyüşünde tanıştı. Çoban, Emecik ile Cevizli mahalleleri arasındaki dağlık bölgede kanyon olduğunu, girmeye kimsenin cesaret edemediğini, 'gavur deliği' adını verdikleri bu yere girenlerin çıkamadığını söyledi. Şıracı, bir grup doğa severi yanına alarak 'gavur deliği'ne girmeye karar verdi. DOSEV üyeleri, yöre halkının girmediği, hiçbir yerde de kaydı bulunmayan kanyona girerek cenneti keşfetti. Kanyon girişinin 2 metre genişliğinde, 14 kilometre uzunluğunda olduğunu söyleyen Ümit Şıracı, "Kanyon, Çameli İlçesi'ne 15, Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne ise 60 kilometre mesafede. Kanyonun içinde yüzlerce küçük şelale ile 16 metre yüksekliğinde büyük bir şelale bulunuyor. Kanyonun zemininde tatlı su kaynakları var. Suda da çay balıkları ve yengeçler yaşıyor. Kanyonun varlığından bugüne kadar kimsenin haberi olmamış. Yöre halkı da, korktukları için içine girmemiş. Keşfettiğimiz cennet turizme kazandırabilir" dedi.
Şıracı, kanyonun mutlaka turizme kazandırılması için başta yerel yöneticiler ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün harekete geçmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek, "Gavur Deliği Kanyonu, doğa yürüyüşçüleri ile kanyon geçişi yapmak isteyen doğa sporcuları için mükemmel bir yer. Doğa fotoğrafçıları için de ideal bir güzelliğe sahip. Buranın Fethiye'deki Saklı Kanyon'dan daha güzel olduğunu düşünüyoruz. Gavur deliği, kelimenin tam anlamı ile cennetten bir köşe" diye konuştu.