İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Soğuk Heykel Atölyesi, Gazze'de İsrail saldırısı sonucu meydana gelen ölümlere, 'evine atılan bomba sonucu ailesini kaybeden baba' soğuk heykeliyle dikkat çekti.
Genel sanat yönetmenliğini Ozan Biroğlu ve Hüseyin Özer'in üstlendiği Soğuk Heykel Atölyesi Türkiye ve dünya gündemindeki olaylara soğuk heykellerle dikkat çekmeye ve tepki koymaya devam ediyor. Atölye son günlerde Gazze'de meydana gelen ölümlere de sessiz kalmadı. Karşıyaka Çarşısı'nda, Soğuk Heykel Atölyesi Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Özer tarafından 'Savaşa Hayır' adı altında sergilenen performans, izleyenlere savaşın acı yüzünü gösterdi. Özer bir elinde yaralı bir bebek, yanı başında asker miğferi içinde açmış bir gül, kanlı bir ekmek ve kanlı bir çocuk ayakkabısıyla, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

'YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ'
Soğuk Heykel Atölyesi'nin diğer genel sanat yönetmeni Ozan Biroğlu, 15 oyuncularıyla yurt içi ve dışında çeşitli etkinliklerde yer aldıklarını, yoğun programlarına rağmen ülke ve dünya gündemindeki olaylara dikkat çekmeye de devam ettiklerini söyledi. Biroğlu, "Oyuncu arkadaşımız altı saat süren performansla Gazze'de yaşananları halkımıza görsel olarak hatırlattı. Bu performans 20 Temmuz Pazar gününe kadar Karşıyaka'da tekrarlanacak. İnsanların savaşlarda yitirilmediği güzel bir dünya istiyoruz. Yurtta ve dünyada barış istiyoruz" dedi.