Sultanahmet Meydanı'ndaki terör saldırısını hatırlatan Görmez, "Kardeşlerim, bugün İslam'ın cahil müntesiplerinin din-i mübin-i İslam'a verdiği zarar, azılı düşmanların verdiği zararları fersah fersah geçmiştir. Buna hangi iman, hangi izan onay verebilir?" dedi.

Terörün din, iman tanımayan yüzünün lanetle anılmayı bir kez daha hak ettiğini vurgulayan Görmez, "Öfke ve adaletin, iftira ve adaletin önünde biz durmalıyız. Biz asırlarca dünyaya adalet, emniyet, sekinet yayan bir medeniyetin evlatlarıyız. Bu gidişata biz 'dur' diyeceğiz" ifadesini kullandı.

O'ndan geldik ve hepimiz O'na döneceğiz. Ayrışırsak yazık olur

Bu dünya, bu güzel ülke, bu aziz İstanbul bize emanettir" diyen Görmez, nefret söylemlerinin yok edilmesi gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, hutbesine şöyle devam etti:

Bu millet biziz. Bu vatan bizim. Bu ülke hepimizin. Doğusuyla batısıyla bu topraklarda doğduk. Aynı suyla, aynı ekmekle büyüdük. Aynı Rabbe kul olduk, aynı Muhammed Mustafa'ya ümmet olduk, aynı secdeye baş koyduk. Fatihalarda buluştuk, tek kıblede istikametimizi buluşturduk.

Ebedi alemde kurtuluşa erme duasıyla aynı tarlaya tohumlar serptik.Biz kardeşiz, karındaşız. Birbirimizin varlığına sebep kılınmışız. O'ndan geldik ve hepimiz O'na döneceğiz. Ayrışırsak yazık olur. Bütün insanlık kaybeder, bütün İslam ümmeti kaybeder.

Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni demeden birbirimize yurt olmazsak halimiz nice olur? Gelin, Rabbimizin 'Gevşemeyin' diyen fermanını dinleyelim. Gelin Efendimizin 'Birbirinize nefret ve düşmanlık beslemeyin' diyen çağrısına kulak verelim. Gelin, kardeşlik misakımızı yenileyelim.