Güvenlik görevlisinin silahıyla bankadan 400 bin liralık soygun

Murat GÜRKAN/ NAZİLLİ,(Aydın),() - AYDIN'ın Nazilli İlçesi'ndeki bir banka şubesine müşteri gibi girip güvenlik görevlisinin bir anlık dalgınlığından faydalanarak tabancasını alan kasklı soyguncu, 400 bin lirayı alarak kaçtı. Soyguncu...

Güvenlik görevlisinin silahıyla bankadan 400 bin liralık soygun

Murat GÜRKAN/ NAZİLLİ,(Aydın),() - AYDIN'ın Nazilli İlçesi'ndeki bir banka şubesine müşteri gibi girip güvenlik görevlisinin bir anlık dalgınlığından faydalanarak tabancasını alan kasklı soyguncu, 400 bin lirayı alarak kaçtı. Soyguncu kaçarken havaya 2 el ateş edince bir kadın müşteri baygınlık geçirdi. 
Olay, saat 16.30 sıralarında, Denizli- Aydın Karayolu üzerindeki bir banka şubesinde meydana geldi. Plakası henüz belirlenemeyen yarış motosikletiyle bankaya gelen bir kişi, müşteri gibi sıra numarası alıp beklemeye başladı. Başında siyah kask, üstünde siyah ceket, altında kot pantolon bulunan sırt çantalı kimliği belirsiz kişi; bankanın güvenlik görevlisi Selçuk Kapkıran'ın bir anlık dalgınlığını fırsat bilerek belindeki ruhsatlı tabancayı aldı. Güvenlik görevlisi Kapkıran'ı kendi silahıyla tehdit edip etkisiz hale getiren soyguncu, iki el havaya ateş ederek vezne arkasına geçti. Silahın ateşlendiği anda korkan bir kadın müşteri baygınlık geçirdi. Veznedeki görevliye sırtındaki çantayı veren soyguncu kasadaki ve vezne üstündeki 400 bin lirayı doldurtup, parayla şubeden çıktı. Motosikletine binerek Denizli yönüne doğru kaçan soyguncu, kayıplara karıştı. O anlar ise banka şubesinin güvenlik kameralarınca görüntülendi.
ÇALINAN PARANIN 20 BİNİ MÜŞTERİNİN
İhbar üzerine olay yerine gelen polis çalışma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, delil aradı. Kayıplara karışan soyguncunun kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Baygınlık geçiren kadın müşteri için ise olay yerine ambulans çağırıldı. Ayakta tedavi edilen kadın müşterinin sağlık durumunu iyi olduğu belirtildi.
Soyguncunun aldığı paranın 20 bin lirasının bir müşteriye ait olduğu öğrenildi. Hesabına para yatırmak isteyen müşterinin 20 bin lirayı gişe görevlisine verdiği sırada soygunun gerçekleştiği ve herhangi bir işlem yapılmadığı kaydedildi.
GİRİŞ ÇIKIŞLAR TUTULDU
Olaydan sonra banka şubesine gelerek bilgi alan Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, emniyet ve jandarma birimlerinin teyakkuza geçtiğini, ilçenin tüm bağlantı yolları ile giriş ve çıkışların tutulduğunu söyledi. Soyguncunun bir an önce yakalanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.