HAKKARİ-Van Karayolunun orta refüjlerine dikilen Akasya ağaçlarının kurumaya başlaması, tepkiye neden oldu. Cilo Doğa Derneği Yönetim Kurulu üyesi Kesin Erol, ağaçların sulanmadığı için kuruduğunu ileri sürerken, Karayolları yetkilileri, kurumanın zemindeki topraktan kaynaklandığını söyledi. 

Hakkari'de, Karayolları 114'üncü Şube Şefliğinin çalışma bölgesine giren Biçer Mahallesi'ndeki ana yolun orta refüjlerine dikilen akasya ağaçları kurumaya başlaması tepkilere neden oldu. Hakkari Cilo Doğa Derneği Yönetim Kurulu üyesi Keskin Erol, bu durumun ilgisizlikten kaynaklandığını ileri sürdü. Erol, "Yaptığımız tespitlerde Karayolları 15 gündür bu ağaçları sulamıyor" dedi.
Karayolları 114'üncü Şube Şefi İbrahim Onay ise, söz konusu akasya ağaçlarının korumasının sebebi susuzluk değil, toprak eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.

Onay, "Bu ağaçlar dikilirken zamanında diplerine yeterli kum konulmamış. Ekiplerimiz 2 günde bir bu ağaçları suluyor. Ancak toprak eksikliği olduğu için dipteki çakıl suyu yutuyor. Bununla ilgili olarak Karayolları Bölge Müdürlüğümüzle birlikte bir proje geliştireceğiz. Bu proje gerçekleşirse bu ağaçları artık günlük damlama usülü ile sulanacaktır" dedi.