Hakkari'deki Aşiret Kavgasında Barış Sağlandı

BARIŞ YEMEĞİ Hakkari'de Pinyanişi ve Ertoşi aşiretleri arasında 9 gün önce çıkan kavganın dün akşam barışla sonuçlanmasının ardından bu akşam Demokratik Bölgeler Partisi tarafından barış yemeği organize edildi. Barış yemeğine...

Hakkari'deki Aşiret Kavgasında Barış Sağlandı

BARIŞ YEMEĞİ

Hakkari'de Pinyanişi ve Ertoşi aşiretleri arasında 9 gün önce çıkan kavganın dün akşam barışla sonuçlanmasının ardından bu akşam Demokratik Bölgeler Partisi tarafından barış yemeği organize edildi. Barış yemeğine DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, HDP Hakkari millitvekilleri Esat Canan, Adil Zozani, bazı DBP'li il ve Belediye Başkanları ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Başkanı Osman Baydemir ile her iki aşiretin liderleri ve mensuplarından oluşan yaklaşık iki bin kişi katıldı. Yemek öncesi okunan Kuran'ı Kerim sonrası barış için dualar edildi.

AŞİRETÇİLİĞE SON VERELİM

İlk olarak konuşan Pinyanişi Aşireti Lideri Osman Zeydan, bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını istediklerini belirterek, "Gönlümüz aşiret barışı için değil düğün için bir arada olmayı isterdi. Artık bu aşiretçiliği aramızda kaldırmamız gerekir. Hepimiz akrabayız. Birbirimize kız alıp vermişiz. Sizlerden rica ediyorum. Artık bu saatten sonra aşiretçiliği kaldıralım. Tam bir haftadır barış için burada olan sayın Baydemir ve heyetine bu çabalarından dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.

Ertoşi Aşireti'nin ileri geleni Mehmet Adıyaman ise, "Bizler barıştan yanayız. Aramızda yabancı kimse yok. Hepimiz birbirimizin akrabasıyız. Canezelerde, bayramlarda hep beraberiz. Bundan böyle herkes kendi çocuğuna nasihat etsin. Eskisi gibi birlik içerisinde olalım"dedi.

"BU BARIŞ KÜRTLERİN BİRLİĞİNE VESİLE OLSUN"

Daha sonra barış için Hakkari'ye gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir konuştu. Bu barışın Kürtlerin birliğine vesile olmasını dileyen Baydemir, "Kürtlerin arasındaki birlik ve beraberliğin olmaması fitne ve fesattan kaynaklanıyor. Bunların önüne geçmek için artık Kürt halkının birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekir. Bu barış Kürt halkının birlik ve beraberliğinin temeli ve örneği olsun. Hepimiz bir aileyiz. Ailemiz de Kürdistandır. İnsanlık onuru ve haysiyeti açısından her insan eşittir. Hiç bir insanın bir diğer insandan üstünlüğü yoktur. Bu coğrafya Mezopotamya coğrafyasıdır. İnsanlığın beşiğidir. Hepimiz aynı aile ve aynı milletiz. Barış ve kardeşlik elimizi birbirimize uzatalım. Barış olmadan özgürlük olamaz. Onun için birbirimizle kavga etmek yerine sürekli barış halinde olalım. Barış için sağduyulu davranan Er ailesine sonsuz teşekkür ediyorum. Olayda bir yakınını kaybeden Er ailesinden Hacı Er'in ellerinden öpüyorum. Büyüklük odur ki, affetmektir" dedi.

Konuşmaların ardından yemek yiyilip her iki aşeriten lideri el sıkışıp barıştı.

FOTOĞRAFLI

Anahtar Kelimeler:
KavgaHakkariAŞİRETBarış
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.